Chavez: Mişcarea de gherilă a devenit deşuetă

Chavez: Mişcarea de gherilă a devenit deşuetă

Preşedintele venezuelean a declarat, ieri, în timpul emisiunii sale de radio şi televiziune "Alo, preşedintele", că mişcarea de gherilă armată nu mai este de actualitate în America Latină şi i-a cerut noului lider FARC să elibereze toţi ostaticii necondiţionat, transmite AFP.

Preşedintele venezuelean ceruse la începutul anului retragerea FARC de pe lista organizaţiilor teroriste, considerând că rebelii ar trebui recunoscuţi ca "forţe insurgente".

Este prima dată când şeful statului venezuelean îi adresează un mesaj noului lider al FARC, Alfonso Cano, a cărui numire a fost anunţată la sfârşitul lunii mai. "Îi spun lui Cano: mergeţi, eliberaţi toţi aceşti oameni", iar apoi, "împreună cu un grup de ţări, vom demara negocierile pentru un acord de pace", a propus Chavez.

Ministrul columbian de Interne şi al Justiţiei, Carlos Holguin, s-a declarat "surprins" de apelul lansat de preşedintele venezuelean. Chavez este "un mare apărător şi aliat (al gherilei - n.r.), iar demersul său este foarte surprinzător", a declarat acesta pentru postul de televiziune Caracol.

Ne puteți urmări și pe Google News

(13:19)