Evenimentul Zilei > Sport > CFR Cluj are antrenor. Decizia conducerii clubului i-a luat prin surprindere pe suporteri
CFR Cluj are antrenor. Decizia conducerii clubului i-a luat prin surprindere pe suporteri

CFR Cluj are antrenor. Decizia conducerii clubului i-a luat prin surprindere pe suporteri

În ultimele zile, în mass-media a apărut informația că actualul antrenor al echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, ar urma să fie schimbat. Conducerea clubului a venit cu anumite precizări pentru a pune stop speculațiilor din ultima perioadă.

Conducerea CFR Cluj a făcut anumite precizări cu privire la schimbarea de pe banca tehnică a antrenorului Dan Petrescu. Clubul sportiv a precizat că „Bursucul” are parte de încrederea conducerii clubului și rămâne în continuare antrenorul CFR-ului.

„Tehnicianul echipei noastre a avut o discuţie cu patronul clubului, una bazată pe maturitate şi respect, iar scopul ambelor părţi s-a dovedit a fi, aşa cum era de aşteptat, unul comun: acela de a avea continuitate pe banca tehnică şi de a avea rezultate importante.

Rămânem o familie unită, aşa cum am fost mereu, iar pentru asta avem nevoie ca şi suporterii să fie în continuare alături de jucători, dar şi de staff-ul tehnic, pentru că doar împreună vom reuşi să obţinem rezultate importante, aşa cum am făcut-o mereu în ultimii ani”, a precizat CFR Cluj.

Patronul a avut o listă cu nume de antrenori străini

Ioan Varga, patronul CFR Cluj, a declarat că are o listă cu nume de antrenori străini la care să apeleze, în cazul în care Dan Petrescu va pleca de la echipă. Pe această listă se afa și Andrea Mandorlini.

„Bursucul” le-a dat liber jucătorilor până joi, când va avea loc un antrenament de reacomodare la baza din Gruia.

Relațiile dintre Dan Petrescu și Ioan Varga se răciseră în ultima perioadă, antrenorul CFR-ului fiind nemulțumit de faptul că se simte sabotat din interiorul clubului. De asemenea, patronul echipei s-a declarat nemulțumit de declarațiile lui Petrescu, iar jocul echipei nu a fost pe măsura așteptărilor.

„Bursucul” a venit pe banca tehnică de la CFR Cluj în 2017 și a stat un an, dar a revenit în România în 2019.

De atunci a început și al doilea său mandat pe banca CFR-ului, care s-a întins până în noiembrie 2020, când s-a produs ”ruptura” cu conducerea clubului. În ianuarie 2021, tehnicianul român a ajuns la  la Kayserispor (Turcia), însă a părăsit echipa după doar o lună și jumătate.

După o pauză de șase luni, Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj pentru al treilea mandat. În prezent, campioana României se află pe locul 4 în Liga 1, după nouă meciuri, și pe poziția a treia în grupele Conference League, după primele două înfruntări.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: