Evenimentul Zilei > Economie > CFR Călători suplimentează numărul de vagoane la trenurile care se întorc din destinațiile de vacanțe
CFR Călători suplimentează numărul de vagoane la trenurile care se întorc din destinațiile de vacanțe

CFR Călători suplimentează numărul de vagoane la trenurile care se întorc din destinațiile de vacanțe

CFR Călători a decis suplimentarea capacităţii trenurilor care se întorc din destinaţiile de vacanţe, în special de pe Valea Prahovei, Moldova sau Constanţa, iar în prezent peste 30 de trenuri sunt suplimentate cu 71 de vagoane, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 17.000 de locuri.

CFR Călători suplimentează numărul de vagoane. 

„Numărul turiştilor care au profitat de finalul vacanţei şcolare şi care aleg să se întoarcă acasă cu trenul e mai mare decât în weekendurile trecute. În aceste condiţii, conducerea CFR Călători a decis suplimentarea capacităţii trenurilor care se întorc din destinaţiile de vacanţe. În special de pe Valea Prahovei, Moldova, Constanţa.

Peste 30 trenuri sunt astăzi suplimentate cu un număr de 71 vagoane, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 17.000 de locuri. Astfel, o parte dintre trenurile CFR Călători care se întorc astăzi de pe Valea Prahovei în Capitală au în compunere şi 15 vagoane. Maximum admis. Cum este de exemplu IR 1746 cu plecare la ora 17:00 din Braşov, cu o capacitate de 1098 de locuri.

Trenul IR 1636 cu plecare din Braşov la ora 14:20 are 10 vagoane din care 6 suplimentare. Având în total 720 locuri faţă 310 locuri într-o zi obişnuită”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

CFR Călători suplimentează numărul de vagoane la trenurile care se întorc din destinațiile de vacanțe

De asemenea, şi trenurile care sunt în graficul de circulaţie după intervalele orare cele mai solicitate dispun de o capacitate de transport suplimentată:

-R 3012 cu plecare la ora 18:51 din Braşov are o capacitate de peste 460 locuri,

-IR 1624 cu plecare din Braşov la ora 19:48 are peste 540 locuri.

„Pentru a evita aglomeraţia, rugăm călătorii să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. De asemenea, rugăm călătorii să nu urce în tren dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii”, se precizează în comunicat.

Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. Precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: