Evenimentul Zilei > Actualitate > Cezar Preda: Frâiele PDL să fie preluate de „grei”: Să vină Blaga, Berceanu, Videanu, Negoiță, Preda
Cezar Preda: Frâiele PDL să fie preluate de „grei”: Să vină Blaga, Berceanu, Videanu, Negoiță, Preda

Cezar Preda: Frâiele PDL să fie preluate de „grei”: Să vină Blaga, Berceanu, Videanu, Negoiță, Preda

Un congres extraordinar al PDL nu se poate desfăşura până la alegerile parlamentare. De aceea recomandabil ar fi cafrâiele partidului să fie preluate cu titlu interimar de "greii" partidului: Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Liviu Negoiţă, propune liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

"Eu cred că e momentul ca PD să se unească şi să încerce să-şi facă coerentă politica. Recunosc o parte din acuzele dlui Frunzăverde, şi anume că leadershipul nostru a aplicat politica struţului, s-a băgat cu capul în nisip şi "după noi potopul". Eu cred că PDL, după plecarea lui Sorin Frunzăverde şi a altor lideri marcanţi ai partidului, are obligaţia şi are şi şansa de a lua o decizie serioasă, astfel încât să nu luptăm pentru supravieţuirea partidului", a spus Preda, la Realitatea TV.
El a explicat că prin decizie serioasă se referă la "o echipă de forţă pentru că este obligatoriu să nu luptăm pentru supravieţuire, ci să luptăm pentru a rămâne în politica românească cu un cuvânt greu de spus".
Cât priveşte Emil Boc, Preda crede că acesta ar putea să rămână până la congres şeful PDL, dar nu va mai avea el frâiele.
"Eu aşa cred. La câtă politică ştiu eu, e foarte greu să fie schimbat. Doar dacă domnia sa ia o altă decizie… E simplu să-i ceri să plece Emil Boc, eu am cerut demult. Dar sunt şi raţional, sunt şi bazat pe ceea ce înseamnă realitatea. Eu vreau să înţelegeţi că dacă nu punem acum piciorul în prag şi "profităm" de aceste dezertări şi nu ne consolidăm, vor mai pleca primari, vor mai pleca oameni din linia a treia, a patra, care vor folosi acest pretext să se repoziţioneze atunci când în organizaţiile noastre ei nu mai au acelaşi statut pe care l-au avut", a explicat acesta.
În opinia deputatului PDL, un congres se poate face "prin decizia lui Emil Boc, până la urmă forţat fiind să cheme în ajutor tot ce poate duce ca PDL să fie o forţă politică".
Întrebat dacă Boc nu va face pasul înapoi, răspunsul a fost: "N-avem ce să facem. Ne vom lupta pentru supravieţuire".
Preda nu crede însă că este momentul pentru un congres extraordinar în prag de alegeri. Soluţia ar fi un interimat de forţă.
"Vreau să vă spun că un Congres cu două luni înainte de alegeri, după părerea mea, este o chestiune nu numai imposibilă, ci şi neproductivă. Dar ştim că în campaniile electorale nu conduce decât liderul care îşi asumă campania electorală şi şeful campaniei electorale şi echipa care înlocuieşte şi structurile instituţionale ale partidului. Putem face acest lucru. Vreau să vă spun că în campania electorală nu conduce nici BPN-ul, nici Colegiul Director, nici Convenţia, nici CNC-ul. Părerea mea că un Congres extraordinar va fi imediat după alegerile generale. Până atunci poate fi preluat de un leadership puternic, care este extraordinar de respectat în partid", a subliniat deputatul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: