Evenimentul Zilei > Actualitate > Cezar Preda, acuzat că nu are onoare. Ion Vasile: Relația UNPR cu PDL este un subiect trecut
Cezar Preda, acuzat că nu are onoare. Ion Vasile: Relația UNPR cu PDL este un subiect trecut

Cezar Preda, acuzat că nu are onoare. Ion Vasile: Relația UNPR cu PDL este un subiect trecut

PDL şi UNPR continuă să se aibă la cuţite la nivelul judeţului Buzău. Nervos că democrat-liberalii locali nu-i susţin candidatura, liderul UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile, l-a atacat dur, pe preşedintele filialei pedeliste, deputatul Cezar Preda, acuzându-l că "nu are onoare" şi că o colaborare cu acesta este exclusă.

Senatorul Ion Vasile a declarat, astăzi, că la nivel local colaborarea cu liderul PDL, deputatul Cezar Preda, este definitiv închisă. Anunţul a venit după ce precizarea ce democrat-liberalul a intrat în cursa electoral pentru şefia Consiliului Judeţean Buzău, iar liderul UNPR Buzău a dezvăluit că la nivelul celor două formaţiuni ar fi fost o înţelegere, neparafată, conform căreia Preda ar fi trebuit să candideze la Primăria Buzău, iar Ion Vasile la Consiliul Judeţean.
"În ceea ce priveşte relaţia noastră în plan local, pentru noi este un subiect trecut. Nu există nici virgulă, şi nici nimic la nişte comentarii făcute de liderii locali ai PDL. Deci, nu există chestiuni invocate că nu ne-am împăcat, dar putem colabora. Nu există aşa ceva, e închis subiectul pentru că noi mai promovăm ceva, şi anume onoarea, iar atunci când se calcă pe aşa ceva nu mai avem subiect de discuţii", a precizat Vasile.
Ion Vasile a subliniat că dacă legătura progresiştilor cu liderii PDL de la Buzău este total distrusă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre discuţiile cu simpli membri de partid.
"Nu avem ce discuta cu liderii politici la nivel de judeţ. Discutăm cu membrii lor, cu reprezentanţii în teritoriu, unde am găsit enorm de multă înţelegere în legătură cu demersul nostru", a explicat senatorul.
Liderul UNPR Buzău a invocat existenţa unei înţelegeri discutate în mai multe rânduri şi la Bucureşti potrivit căreia Preda să fie candidat la Primăria Buzău, iar el la Consiliul Judeţean şi susţine că Cezar Preda va pierde alegerile la CJ.
"Contrar celor spuse prin nişte emisiuni şi declaraţii publice noi am avut un Gentelemen Agreement. Dacă domnul înţelege că relatiile interumane şi politice se fac doar prin protocoale, adeverinţe şi hârtii e problema domniei sale. Am avut o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti. Primăria Buzău, el sau terţă persoană şi Consiliul Judeţean, eu sau terţă persoană. Întelegerea a fost încălcată cu efectele pe care o să le vedeţi: domnul Preda va pierde alegerile la Consiliul Judeţean", a spus Ion Vasile.

În replică, Cezar Preda spune că reacţia lui Ion Vasile denotă neputinţă.
"Nu înţeleg politicienii cu ghilimele care aşteaptă cadouri în politică, aşa nu înţeleg cum se aştepta domnia sa sau altcineva ca un întreg partid, PDL, să muncească pentru domnia sa. Cred că neputinţa domniei sale, sau până la urmă lipsa de performanţă l-a făcut să aibă această reacţie violentă. Eu n-am să-i răspund", a spus Preda, citat de Realitatea TV.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: