Vaccinarea devine o condiție obligatorie pentru a călători în Ungaria și în Republica Cehă. Cele două state au semnat un acord care reglementează călătoriile fără restricții pentru cetățenii din aceste state.

Vaccinarea devine o condiție pentru cetățenii maghiari și cehi care intenționează să se deplaseze dintr-o țară în alta. Ungaria a convenit cu Republica Cehă cu privire la aceste călătorii fără restricţii între cele două ţări. Măsura este valabilă pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva noului tip de coronavirus, a anunţat, vineri, ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto.

Astfel, vaccinarea devine o condiție obligatorie pentru a putea călători în cele două state europen. Începând de sâmbătă, 15 mai, ambele ţări îşi vor recunoaşte reciproc certificatele de imunizare împotriva COVID-19. Acest lucru va fi valabil indiferent de tipul de vaccin utilizat pentru imunizare, a anunţat ministrul Peter Szijjarto într-o postare pe Facebook.

Vaccinarea devine o condiție pentru călătorii

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că se vor purta discuţii cu privire la călătoriile fără restricţii pentru persoanele vaccinate și la Lodz, în Polonia.

În afară de acordul cu Republica Cehă, Ungaria a convenit asupra recunoaşterii reciproce a certificatelor de imunizare împotriva COVID-19 și cu alte state din regiune. Este vorba despre Serbia, Croaţia, Muntenegru, Slovenia, Turcia şi Bahrain, după cum informează agenția maghiară de presă MTI.

România acceptă de asemenea certificatele de imunizare pentru persoanele care călătoresc din Ungaria și viceversa.

Franța nu acceptă certificatele de vaccinare

Pe de altă parte, francezii nu vor folosi certificat de vaccinare anti COVID. Parlamentarii din Franţa au respins, după lungi dezbateri aprinse, într-o atmosferă extrem de tensionată, acest „paşaport” de călătorie.

Deputații francezi au criticat dur proiectul de lege, asta pentru că au considerat că ridică foarte multe întrebări care au rămas fără răspuns. În opinia liderilor politici francezi aceasta este o măsură controversată. Cu 108 voturi „împotrivă” și 103 „pentru”, certificatul de vaccinare a fost respins, informează Le Figaro.

„Nu a existat niciun dialog” pe liniile directoare ale textului, în cadrul majorității, a explicat Philippe Latombe (MoDem), subliniind că grupul său a votat în unanimitate împotriva actului normativ. Guvernul poate cere în continuare un alt vot.