Evenimentul Zilei > Actualitate > Reactorul 2 de la Cernavodă, DECONECTAT automat de la Sistemul Energetic Național
Reactorul 2 de la Cernavodă, DECONECTAT automat de la Sistemul Energetic Național

Reactorul 2 de la Cernavodă, DECONECTAT automat de la Sistemul Energetic Național

Reactoarul nuclear al Unității 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-au deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, sâmbătă dimineața, din cauza reapariției unui tranzient în partea clasică a Centralei, anunţă SN Nuclearelectrica, într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa de 22 iulie 2017, din cauza reapariţiei unui tranzient în partea clasica a centralei. Unitatea 2 a fost reconectată la SEN în seara de 21 iulie 2017 după o deconectare automată cauzată tot de un tranzient în partea clasica a centralei în data de 20 iulie 2017. Specialiştii CNE Cernavodă investighează, cu sprijinul fabricantului acestuia, soft-ul care generează tranzientul pentru a elimina apariţia acestuia şi, implicit, deconectarea de la SEN”, se arată în comunicat.

Nuclearelectrica precizează că deconectarea Unității 2 se explică prin faptul că reactoarele nucleare sunt programate, în urma proiectului, să se deconecteze automat chiar şi în cazul unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei.

Unitatea 2 va fi reconectată după  identificarea problemei și remedierea ei.

„Apariţia unor tranzienţi la partea clasica a centralei nu implică niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător, sistemele centralei funcţionând în conformitate cu proiectul, ceea ce explica deconectarea automata a reactorului de la SEN”, se mai arată în comunicat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: