Evenimentul ZileiSocialCele mai puternice rugăciuni pentru sănătate. Fac adevărate minuni pentru credincioșii aflați în suferință

Cele mai puternice rugăciuni pentru sănătate. Fac adevărate minuni pentru credincioșii aflați în suferință

Cele mai puternice rugăciuni pentru sănătate. Fac adevărate minuni pentru credincioșii aflați în suferință
Se spune că sănătatea este cel mai de preț lucru al unui om, alături de familie. În scrierile religioase există două rugăciuni pentru sănătate pe care toți credincioșii ar trebui să le cunoască.

Există o vorbă din popor cu care suntem cu toții de acord: Dă-ne Doamne sănătate că-i mai bună decât toate. În cărțile religioase există două rugăciuni pentru sănătate, una către Isus Hristos și alta către Fecioara Maria.

Rugăciune către Isus

Rucăciunea către Isus este pentru însănătoșirea celor bolnavi. „Preaputernice și slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăintă pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poti pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea.

Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndura-Te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toată frica și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăință și de multumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îți sunt păcatele!” Amin.

Rugă pentru Fecioara Maria

Credincioșii se pot ruga pentru sănătate și la Fecioara Maria. „Preasfantă, Preacurată și Preaminunată Fecioară și Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (se spune numele) și vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre și pe toți suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile știute și neștiute de noi. Fie ca toți creștinii să Te preamărească și să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt și ceresc. Îți mulțumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu ești scara la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre și ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptățite. Amin!“, potrivit Antena 3.

 


Accesează: