Cele mai periculoase zone de la Marea Neagră. Unde să nu faci baie când mergi în vacanță. Și campionii olimpici ar avea probleme

Cele mai periculoase zone de la Marea Neagră. Unde să nu faci baie când mergi în vacanță. Și campionii olimpici ar avea probleme Sursă: Arhivă EVZ

În ultima perioadă, numărul persoanelor care au decedat pe litoralul românesc a crescut, iar salvamarii au dezvăluit care sunt cele mai periculoase plaje de la Marea Neagră. Turiștii sunt rugați să nu intre în apă în aceste locații.

Turiștii mor pe capete pe litoralul românesc din cauza valurilor uriașe, iar salvamarii au dezvăluit care sunt cele mai periculoase locații de la Marea Neagră. O zonă de evitat este în Mangalia între digul de nord şi cel de sud. Specialiștii au declarat că, în perioada august - septembrie, marea huruie şi oricine se aventurează în apă riscă enorm din cauza curenţilor foarte puternici.

Şi în Olimp sunt zone cu curenţi puternici, zonele Aplin - Davos dar şi zona din apropierea vilei prezidenţiale. În Neptun, la Steaguri se formează gropi în apă, iar turiștii sunt rugați să fie atenți când intră în mare.

Și Costineşti, cea mai căutată stațiune din 2022, are o zonă extrem de periculoasă în preajma digurilor. Eforie, zona Belona Port, Belona Sud, debarcader şi Acapulco, sunt alte locații care trebuie evitate cu orice preț.

Ne puteți urmări și pe Google News

Salvamarii spun că Mamaia şi Constanţa sunt mai sigure, dar că turiștii trebuie să ocolească zona digurilor.

Cele mai periculoase locații de la Marea Neagră

Mangalia - zona dintre digul de nord şi sud

Olimp - zona Alpin-Davos şi zona de la gardul vilei prezidenţiale până la Meduza

Neptun - zona La Steaguri

Costineşti - zona digurilor şi în dreptul restaurantului Marea Neagră

Eforie - zona Belona - Port, Belona Sud, debarcader şi zona Acapulco

Mamaia - zona digurilor

Constanţa - zona digurilor, potrivit A3.

Litoralul românesc este plin de turiști

Turiștii au fugit de litoralul românesc și din cauza prețurilor, dar hotelierii au decis să facă oferte avantajoase. Conform ultimelor informații, în primul weekend din luna august, peste 120.000 de oameni și-au rezervat sejurul la Marea Neagră.

„În jur de 120.000 turişti pe litoralul românesc, cifre în creştere clară, în această perioadă, în apropierea începutului de august – luna vacanţelor în România şi în Europa. Din estimările pe care le am de la turoperatori, toate destinaţiile din bazinul Mării Negre au fost afectate de scăderi ale cererii de vacanţe în acest sezon, ca efect al situaţiei din Ucraina – care a generat reticenţă şi rezerve în alegerea zonei de litoral la Marea Neagră”, a afirmat Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa.