Cele mai murdare suprafețe din avion. Pasagerii se pot îmbolnăvi cu ușurință

Cele mai murdare suprafețe din avion. Pasagerii se pot îmbolnăvi cu ușurință Sursa Foto: Dreamstime.com

Periodic, companiile aeriene recurg la proceduri de igienizare pentru fiecare avion. Cu toate că obiectele din aeronavă sunt dezinfectate, anumiți germeni pot rămâne zile întregi pe anumite suprafețe. Pentru a evita îmbolnăvirea, pasagerii trebuie să evite contactul cu acestea.

Suprafețe contaminate din avion

Unele obiecte din aeronavă pot fi purtătoare de bacterii, așa că este important să fiți atenți. Iată unde se găsesc cei mai mulți germeni la bordul unui avion.

piloți, avion

Piloți acuzați că au dormit în timpul unui zbor. Sursa Foto: Dreamstime.com

Mesele pliante din fața scaunului sunt adesea folosite pentru așezarea mâncării. Totuși, pe aceste suprafețe pot fi găsite numeroase bacterii. De altfel,  unui studiu realizat de Universitatea din Arizona arată că mese sunt adesea contaminate cu germenii MRSA și norovirus.

Mai mult, cercetătorii au constatat că bacteria E. coli poate supraviețui pe cotiere timp de 96 de ore. Astfel, pasagerii pot purta germenii respectivi pe haine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Buzunarul poziționat pe scaunul din față, magnet pentru germeni

Pe scaunul din față este poziționat buzunarul în care sunt plasate revista de bord și instrucțiunile de siguranță. Totuși, acest spațiu poate fi un loc propice pentru germeni, în special pentru MRSA. Acest tip de bacterie poate supraviețui până la 168 de ore. Cei mai mulți dintre pasageri pun în buzunarul respectiv gunoi sau șervețele folosite. Astfel, echipajul nu ajunge să curețe locul atât de des.

camere, avion

Camerele secrete din avion. Sursa Foto: Twitter/X

Obiecte murdare din avion. Pasagerii se pot îmbolnăvi cu ușurință

Mânerul ușii toaletei este unul dintre obiectele pe care pasagerii nu ar trebui să îl atingă înainte de a fi dezinfectat. De cele mai multe ori, acesta este plin de bacterii. În plus, mulți pasageri nu se spală pe mâini după folosirea toaletei, ceea ce duce la contaminarea acestuia cu germeni. Totodată, butonul de spălare al toaletei poate fi, de asemenea, contaminat cu germeni.

Mai mult, bacterii pot fi găsite și pe spătarele scaunelor din avion. În plus, păturile și pernele, folosite pentru zborurile lungi, pot fi pline de bacterii sau chiar de ploșnițe.