Cele mai bune momente din zi în care este indicat să bei câte un pahar cu apă. Efectele sunt extrem de benefice

Cele mai bune momente din zi în care este indicat să bei câte un pahar cu apă. Efectele sunt extrem de benefice

Apa ajută la o bună funcționare a organismului nostru, de aceea e important să nu o neglijăm și să ne hidratăm corespunzător. Specialiștii susțin că există și anumite momente din zi în care este chiar indicat să bem câte un pahar de apă.

O bună funcționare a organismului este dată în mare parte și de o hidratare corespunzătoare. Corpul uman este format în proporție de 60-70% din apă, iar consumul regulat de lichide ne face corpul sănătos.

„Hidratarea corectă, pe lângă un stil de viață sănătos, şi aici menționez de fructe si legume, care conțin cea mai buna sursă de apă, plus masajul cu bambus, ce are rolul de a drena țesutul limfatic şi de a înlătura depozitele de apă reținute de corp, sunt elementele care vă fac viața să mai ducă lipsă de nimic! Organismul vostru va fi şi va arăta aşa cum trebuie, de la interior până la exterior, sănătos!”, spune Dan Bujor, master trainer masaj cu bambus.

Momentele din zi în care e indicat să bei apă

Astfel potrivit specialiștilor, un pahar de apă dimineața, pe stomacul gol, ajută la curățarea colonului și la pregătirea acestuia ziua ce urmează. De asemenea, e recomandat să bem un pahar de apă înainte de orice masă, dar cu cel puțin jumătate de oră înainte. Acesta ajută la digestie, dar ne va ajuta și să mâncăm mai puțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Putem bea apă atunci când simțim nevoia să ronțăim ceva. În plus, e indicat să consumăm apă atunci când ne este sete, nu cafea sau suc. Acestea nu vor face altceva decât să inhibe organismul în a se hidrata.

Dacă simțim că organismul nostru nu cere apă, putem găsi o altă modalitate prin care să o consumăm. Cea mai bună variantă este să includem în alimentația noastră fructe și legume.

Cea mai buna sursă de apă este cea provenită din fructe și legume. Au un conținut de peste 60% apă, mai mult sau mai puțin, în funcție de natura lor, la fel ca şi noi. Este o asemănare prea mare, între noi oamenii și între ele, legumele, respectiv fructele. Acest lucru nu ar trebui ignorat, ci din contră, să ne pună un semn de întrebare, mai bine zis, un semnal de alarmă!”, potrivit ziarulnatiol.md.