Evenimentul Zilei > Social > Cele mai bune joburi pe care le poți găsi dacă vorbești bine limbi străine. Care sunt criteriile angajatorilor
Cele mai bune joburi pe care le poți găsi dacă vorbești bine limbi străine. Care sunt criteriile angajatorilor

Cele mai bune joburi pe care le poți găsi dacă vorbești bine limbi străine. Care sunt criteriile angajatorilor

Angajatorii oferă salarii motivante angajaților care cunosc mai multe limbi străine. Engleza este de bază în mai majoritatea domeniilor, însă dacă știi să vorbești limbi „exotice” ai deja un mare plus în fața altor candidați pe același post. Iată care sunt limbile străine la mare căutare pe piața muncii.

Engleza este o limbă de bază în multe domenii. În plus, cunoașterea uneia sau mai multor limbi străine sunt abilități ce reprezintă un avantaj competitiv. În unele cazuri ai șanse mai mari să fii angajat, chiar din CV.

Pe lângă faptul că majoritatea multinaționalelor caută vorbitori de limba engleză, dar și de germană, franceză sau alte limbi, există și multă cerere pe piața muncii pentru vorbitori de limbi mai rare. Domeniile în care acestea sunt apreciate și căutate sunt variate: customer service, vânzări, marketing, tehnologie, retail, drept, educație, relații publice, industria bancară, turism etc.

Locuri de muncă pentru cunoscătorii de limbi străine

Dacă cunoști limba germană la nivel avansat, scris și citit îți poți găsi cu ușurință un loc de muncă. Pentru o poziție entry-level ofertele salariale variază între 1.200 – 1.500 de euro, angajatorul oferind training-uri și pregătire specializată în vânzări.

De asemenea, oferta de locuri de muncă pentru cunoscătorii de limbă franceză este foarte ofertantă. În cazul în care, se adaugă cunoștințele unei alte limbi străine, chiar și un nivel mediu, opțiunile de angajare și oferta salarială cresc. O poziție de Specialist achiziții în limba franceză, cu minim 2 ani de experiență în achiziții, aduce un salariu lunar mediu de 1100 de euro și multe beneficii salariale: bonus de performanță, pensie privată, asigurare medicală sau prime de sărbători.

Joburi cu limba spaniolă și italiană

Dacă cunoști limba spaniolă la nivel avansat, te poți angaja ușor în vânzări, suport clienți, HR sau financiar. De asemenea, poți lucra remote sau parțial remote. În același timp, poți opta pentru una dintre ofertele de angajare care presupune relocare în Spania. Un loc de muncă de specialist administrare comenzi în spaniolă, unde printre cerințe se numără cunoștințe de operare PC și limba engleză la nivel mediu, aduce lunar un salariu mediu de 1000 de euro net.

Dacă ești vorbitor de limbă italiană te poți angaja ca ghid turistic în Timișoara, contabil în Arad, Pitești sau Brăila cu un salariu mediu de 1.400 de euro lunar. De asemenea, poți fi account manager în București sau responsabil logistică în Bacău. Opțiuni sunt multe și diverse iar în funcție de cerințe și experiență, ofertele salariale variază.

În același timp, limbile nordice sunt considerate exotice deoarece sunt greu de învățat, dar sunt și atractive pentru angajatori. Totuși, există puțini cunoscători avansați în România. Oferte de angajare sunt în domenii de call center/suport, administrativ sau BPO iar ofertele salariale pornesc de la 1400 de euro net.