Evenimentul Zilei > Monden > Cel mai tare Deepfake cu Tom Cruise, viral pe social media. Este incredibil ce au făcut cu starul de la Hollywod VIDEO
Cel mai tare Deepfake cu Tom Cruise, viral pe social media. Este incredibil ce au făcut cu starul de la Hollywod VIDEO

Cel mai tare Deepfake cu Tom Cruise, viral pe social media. Este incredibil ce au făcut cu starul de la Hollywod VIDEO

Cel mai tare Deepfake cu Tom Cruise, viral pe social media. Este cu adevărat incredibil cât de bine a ieşit clipul cu starul de la Hollywod. E foarte greu să-ţi dai seama că-i un fals.
Cel mai tare Deepfake cu Tom Cruise, viral pe social media. Este cu adevărat incredibil cât de bine a ieşit clipul cu starul de la Hollywod.
Tehnologia Deepfake se dezvoltă de ani de zile și nu există nicio îndoială că rezultatele devin tot mai adevărate și mai ușor de realizat. Ca dovadă aceste imagini şi video cu falsul Tom Cruise.
Mai multe clipuri deepfake în care Tom Cruise e personajul principal au devenit virale pe Internet. Au fost lansate pe platforma TikTok și îl prezintă pe actor în diverse ipostaze după cum puteţi remarca în imagini.

Cel mai tare Deepfake cu Tom Cruise, viral pe social media. Este incredibil ce au făcut cu starul de la Hollywod

Numai că cel pe care-l veți vedea în continuare nu e vedeta de la Hollywood, ci creația unui expert în efecte speciale, care imită înfățișarea, gesturile și vocea lui Tom Cruise. Iar totul readuce în atenție fenomenul numit „deepfake”, tehnologie folosită cu succes inclusiv pentru generarea și promovarea de ştiri false.

Salutare, TikTok! Aveți ceva împotrivă să fac puțină mișcare? Cred că înăuntru e gumă de mestecat… E incredibil! Cum de nu mi-a spus nimeni până acum că înăuntru e gumă de mestecat? Incredibil!…”, spune falsul Tom Cruise, referindu-se la o acadea (foto sus).

Totuși, falsurile cu Tom Cruise arată o evoluţie a tehnologiei. Ume spune că există atât de multe utilizări pentru deepfakes, de la dublarea actorilor din film și televiziune, până la restaurarea filmărilor vechi, până la animarea personajelor CGI. Ceea ce subliniază, totuși, că nu este completă tehnologia.
Crearea falsurilor a durat două luni pentru a pregăti modelele de bază AI (folosind o pereche de GPU-uri NVIDIA RTX 8000) pe înregistrările Cruise și procesarea ulterioară pentru fiecare clip. După aceea, Ume a trebuit să treacă prin fiecare videoclip, cadru cu cadru, făcând mici ajustări pentru a vinde efectul general; netezind defectele. „Cel mai dificil lucru este să-l faci să pară viu”, spune el, potrivit theguardian.