Evenimentul Zilei > International > Cel mai rapid om din lume, „ajuns din urmă” de Covid! El îngroașă lista mega-sportivilor infectați
Cel mai rapid om din lume, „ajuns din urmă” de Covid! El îngroașă lista mega-sportivilor infectați

Cel mai rapid om din lume, „ajuns din urmă” de Covid! El îngroașă lista mega-sportivilor infectați

Nici cel mai rapid om din lume, recordmanul mondial Usain Bolt, n-a scăpat de COVID-19, căci a fost testat pozitiv, la doar trei zile după ce a petrecut de ziua lui de naştere.

Potrivit martorilor, nimeni dintre invitații la petrecerea marelui performer nu a purtat mască şi nici nu s-a păstrat distanţa socială. La petrecere au venit doi jucători cu origini jamaicane. Raheem Sterling de la Manchester City şi Leon Bailey de la Bayer Leverkusen, care sunt şi ei în pericol, după ce au petrecut la aniversarea prietenului lor.

Usain Bolt are 11 titluri mondiale câştigate în carieră şi este considerat cel mai mare sprinter din toate timpurile. El a ales să se retragă în 2017 şi spune că şi-a ieşit total din formă.

Recordman mondial la proba de 100 m, cu timpul 9,58 secunde (în curs de validare), iar la proba de 200 m, cu 19,19 secunde și împreună cu coechipierii săi, la proba de ștafetă 4 × 100 m, cu 37,1 secunde, Usain Bolt a depășit astfel anumite bariere ce nu se credeau a putea fi depășite curând din punct de vedere al condiției umane.

În anul 2008 a devenit primul atlet după Carl Lewis care a câștigat toate aceste trei probe la o singură ediție a Jocurilor Olimpice și primul om din istorie care a stabilit recorduri mondiale la toate trei probele, la aceeași Olimpiadă.

Este primul sprinter din lume care este în același timp campion olimpic și campion mondial pe distanțele de 100 și 200 de metri (performanțe realizate la diferență de un an la Olimpiada de la Beijing – 2008 și la Campionatul Mondial de la Berlin – 2009). Sportivul are o înălțime de 1,96 m și cântărește 92 kg.

Contaminații VIP

În luna martie, baschetbalistul american Kevin Durant de la echipa Brooklyn Nets a anunțat că este contaminat, urmat de Rudy Gobert. Tot în luna martie a făcut anunțul fotbalistul argentinian Paulo Dybala de la echipa Juventus Torino, urmat de colegul său Blaise Matuidi. Legenda fotbalului american profesionist, Tom Dempsey, a decedat la 73 de ani din cauza unor complicații ale coronavirusului. O altă victimă a fost baschetbalistul Lee Green, răpus tot din cauza complicațiilor la doar 49 de ani.

Tot în fotbalul american a fost anunțat cazul liderului echipei Dallas Cowboys, Ezekiel Elliot. În mai, a fost rândul baschetbalistului Patrick Ewing, ca și al boxerului profesionist Ronaldo Souza..În Europa, fotbalistul clubului Chelseam Callum Hudson-Odoi, a fost testat pozitiv. Tot în Premier League a făcut anunțul Mikel Arteta, managerul Arsenal.

În luna iunie, sârbul Novak Djokovic, liderul mondial la zi în tenisul masculin, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, alături de bulgarul Grigor Dimitrov și alți participanţii la Adria Tour, eveniment organizat de tenisman la Zadar (Croaţia). Lista este însă mult mai lungă (poate fi consultată aici https://247sports.com/ContentGallery/Athletes-With-Coronavirus-145816099/ ), ca să nu mai vorbim de focarele din fotbalul românesc. Trebuie spus că pandemia a dus inclusiv la amânarea cu un an a Olimpiadei din Tokyo.