Cel mai mare spital privat de oftalmologie din România
- Ramona Dragomir
- 14 mai 2011, 01:23
Ieri a avut loc deschiderea oficială a Spitalului Europe Eye din Bucureşti, cea mai mare unitate de profil din Europa de Est. Aparatura este de ultimă generaţie, iar preţurile vor fi accesibile.
Cel mai mare spital de oftalmologie din Europa de Est, Europe Eye, îşi va deschide porţile pentru pacienţi în aproximativ o săptămână. Spitalul este dotat cu aparate de ultimă generaţie, iar preţurile serviciilor medicale şi de cazare sunt medii. Spre exemplu, se estimează că o consultaţie va costa aproximativ 150 de lei, iar în cazul unei operaţii de cataractă preţul va fi între 2.000 şi 5.000 de lei, în funcţie de complexitate.
Cazarea este posibilă în apartamente sau în rezerve standard. În noua unitate medicală vor lucra 60 de medici şi 100 de asistente şi personal nemedical.
Managerul general al spitalului, Florin Filipoiu, explică mai detaliat ce facilităţi va oferi unitatea sanitară, ai cărei medici vor merge inclusiv în zone defavorizate.
EVZ: Ce servicii veţi oferi? Florin Filipoiu: Spitalul va asigura întreaga gamă de servicii oftalmologice oferită în momentul de faţă în România, cu precizarea că aparatura de ultimă oră ne permite un alt grad de performanţă, iar performanţa în medicină se măsoară în siguranţa pacientului. Fluxurile operaţionale sunt făcute să respecte toate standardele europene.
În plus, am decis să achiziţionăm şi un spital mobil pentru a putea realiza intervenţii în zonele defavorizate.
Ce pacienţi vreţi să atrageţi? Ţinta noastră principală sunt pacienţii români, care vor putea veni aici în circa o săptămână. Ne dorim ca românii care au nevoie de tratamente oftalmologice să nu fie nevoiţi să plece în Europa să se trateze.
În schimb, turismul de sănătate este o ţintă colaterală. Ne propunem să devenim şi un partener regional, în primul rând în legătură cu ţările din jurul nostru, începând din Moldova, Ucraina, Bulgaria până în fosta Iugoslavie, Albania şi de ce nu şi Ungaria, şi să atragem pacienţi din aceste ţări.
Aparatura medicală, mascată pentru a nu stresa pacienţii
Care este valoare investiţiei? Investiţia va fi de 20 de milioane de euro, pe o suprafaţă de 15.000 de mp. În momentul de faţă, suntem aproape de 10.000 de mp suprafaţă desfăşurată, 30 de saloane, 8 săli de operaţii, 12 cabinete de consultaţii clasice şi 10 de explorări funcţionale, un departament de pediatrie oftalmologică şi o secţie de spitalizare cu două tipuri de saloane: saloane de confort maxim (apartamente) şi rezerve standard. Toate par camere de hotel, pentru că după tendinţele de ultimă oră aparatele medicale sunt mascate de console specializate pentru a nu stresa pacientul.
Mai mult, preţurile se vor situa undeva la media preţurilor de pe piaţa românească de oftalmologie privată. Am demarat şi negocierile cu Casa Naţională de Asigurări şi sperăm ca până la sfârşitul lunii viitoare pacienţii să poată beneficia şi de acoperirea parţială a costurilor prin asigurări.
Ce nivel de performanţă au aparatele? Am decis să achiziţionăm numai aparate de ultimă generaţie. În general, aparatele au fost concepute anul trecut, iar trainingurile necesare utilizării lor au fost făcute de specialiştii străini pentru prima dată aici, în România.
În plus, vom face şi operaţii demonstrative pentru specialiştii tineri cu ajutorul unui simulator de chirurgie oculară pentru chirurgia cataractei şi retinei. "Am demarat şi negocierile cu Casa Naţională de Asigurări şi sperăm ca, până la sfârşitul lunii viitoare, pacienţii să poată beneficia şi de acoperirea parţială a costurilor prin asigurări." FLORIN FILIPOIU, manager general al Spitalului Europe Eye din Bucureş