Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare secret a fost dezvăluit. Apple lansează AirTag, dispozitivul care îţi găseşte obiectele pierdute
Cel mai mare secret a fost dezvăluit. Apple lansează AirTag, dispozitivul care îţi găseşte obiectele pierdute

Cel mai mare secret a fost dezvăluit. Apple lansează AirTag, dispozitivul care îţi găseşte obiectele pierdute

Dispozitivul AirTag este un localizator bluetooth care te ajută să-ţi găsești obiectele pierdute, cum ar fi poşeta, cheile, portofelul, laptopul sau chiar mașina.
Apple a prezentat astăzi oficial Air Tag, un dispozitiv care te ajută să găseşti obiecte pierdute prin intermediul aplicației „Find My” de la Apple. AirTag-urile în sine sunt dispozitive de urmărire mici, rotunde, care pot fi atașate la obiecte personale, cum ar fi poșete, genți sau chei.

Vânzările încep pe 23 aprilie. Un dispozitiv costă 29 dolari sau 99 USD pentru un pachet cu patru

Obiectele sunt mici, circulare din oțel inoxidabil cu sigla Apple imprimată pe față. Acestea sunt rezistente la apă și praf, conțin boxe care emit sunete ce pot localiza Air Tag-urile. Conțin cipul U1 care folosește tehnologia de bandă largă (wideband) – același cip folosit și pentru iPhone 12.

Dispozitivele vor funcționa cu cele mai noi iPhone-uri Apple: iPhone 11, 11 Pro și cele mai noi dispozitive iPhone 12, folosind cipul U1 și banda ultra-largă, precum și alte intrări de la cameră, ARKit, accelerator și giroscop. În acest fel, aplicația – Găsește-mi – poate ghida utilizatorii către un AirTag pierdut folosind o combinație de sunete și feedback vizual.

Dispozitivul folosește, de asemenea, Bluetooth LE (cu consum redus de energie) iar bateria poate avea până la un an de viață, potrivit companiei. Când bateria expiră, ea poate fi înlocuită de utilizator. Apple spune că AirTag este rezistent la apă, ceea ce înseamnă că dacă ai scăpat unul în apă este în regulă, dar nu ar trebui să te aștepți la miracole asemănătoare iPhone-ului.

Cum funcționează dispozitivul

Un difuzor încorporat va reda sunete pentru a localiza AirTag atunci când elementul la care este atașat dispare. Dacă AirTag este mai departe de canapea, de exemplu, utilizatorii pot plasa dispozitivul în „Mod pierdut” care va utiliza rețeaua Apple Find My pe toate dispozitivele.

AirTag se combină cu iPhone-ul tău, iar acesta preia UUID-ul AirTag, apoi va fi înregistrat în serverele Apple. Dacă iPhone-ul tău nu mai este în raza de acțiune bluetooth atunci AirTag emite un semnal care poate fi recepționat de orice alt iPhone din aria respectivă cu ajutorul căruia se poate indentifica locația exactă (aproximativ o rază de 10m).

Când este localizat, tu vei primi o notificare pe iPhone cu locația lui în aplicația Find My. Cei care vor trece pe lângă și vor recepționa semnalul lui nu vor ști niciodată că iPhone-ul lor a interacționat cu AirTag-ul tău.

Pentru a asigura confidențialitatea, datele de locație și istoricul locațiilor AirTags sunt stocate fizic în interiorul dispozitivului. Între timp, comunicarea prin rețeaua Găsește-mi este criptată de la un capăt la altul.scrie techcrunch.