Cel mai mare dinozaur din Europa a fost găsit. Declarațiile cercetătorilor: „A fost o creatură imensă"

Cel mai mare dinozaur din Europa a fost găsit. Declarațiile cercetătorilor: „A fost o creatură imensă" Sursă: Corey A Ford | Dreamstime.com

Vânătorii de fosile de pe Insula Wight au găsit cel mai mare dinozaur prădător din Europa. Rămășițele animalului care a trăit acum 125 de milioane de ani au fost descoperite în Marea Britanie, iar cercetătorii au rămas uimiți de dimensiunile lor.

Vânătorii de fosile de pe Insula Wight au găsit rămăşiţele celui mai mare dinozaur prădător descoperit vreodată în Europa. Bestia a trăit acum 125 de milioane de ani și măsura peste 10 metri de la bot la coadă.

Cercetătorii au descoperit vertebre şi părţi ale pelvisului şi un os al unui membru în roca erodată de pe o stâncă distrusă care a ajuns pe plaja din Compton Bay, în sud-vestul insulei Wight.

"Din oasele pe care le avem, acest animal ar putea fi cel mai mare dinozaur prădător care a fost descoperit vreodată în Europa", a declarat Dr. Neil Gostling, paleobiolog la Universitatea din Southampton, scrie The Guardian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii de știință au mai precizat că spinosaurii au petrecut mult timp în apă sau în apropierea acesteia, chiar dacă dinozaurii stăteau pe uscat. Aceștia se hrăneau cu pești.

Dinozaur uriaș descoperit în Marea Britanie

Chris Barker, un doctorand care a condus studiul, a declarat că animalul este "uriaş", deşi încă nu s-au găsit toate rămășițele lui.

Sursa: Cmlndm | Dreamstime.com

"Este păcat că este cunoscut doar dintr-o cantitate mică de material, dar acestea sunt suficiente pentru a arăta că a fost o creatură imensă", a spus el. Descoperirea vine în urma lucrărilor anterioare privind spinosaurii efectuate de echipa de la Universitatea din Southampton, care a raportat descoperirea a două noi specii în 2021, potrivit Mediafax.

Familia de dinozauri care conţine spinosauri a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 150 de milioane de ani, dar s-au răspândit în toată lumea. Detaliile rămăşiţelor, care sunt expuse în muzeul Dinosaur Isle din Sandown, sunt publicate în revista PeerJ Life and Environment.

Descoperirile cercetătorilor

Cercetătorii caută secţiuni subţiri ale oaselor care pot fi examinate la microscop pentru a afla câți ani are dinozaurul și când a murit exact.

În urmă cu un an, oamenii de știință au descoperit și alte ouă sau cuiburi antice de dinozaur. Cu toate astea, o creatură, numită Baby Yingliang, s-a făcut remarcată. „Acest schelet nu este doar complet de la vârful botului până la capătul cozii; este încovoiat într-o ipostază de viață în oul său, ca și cum animalul ar fi murit chiar ieri”, a spus co-cercetătorul studiului, Darla Zelenitsky, profesor asistent. de paleontologie la Universitatea din Calgary din Alberta, Canada.