Evenimentul Zilei > Social > Cel mai important ziarist român în 2017. Sondaj EVZ
Cel mai important ziarist român în 2017. Sondaj EVZ

Cel mai important ziarist român în 2017. Sondaj EVZ

Cei 11.000 cititori care au votat în sondajul Evenimentului zilei au decis cine este cel mai apreciat ziarist român al anului 2017.

Ion Cristoiu, fondatorul Evenimentului zilei, a strâns cele mai multe voturi, iar pe următoarele locuri s-au clasat Rareş Bogdan şi Cristian Tudor Popescu. În Top 5 s-au mai clasat Dan Andronic şi Mihai Gâdea.

Ion Cristoiu – 17.73%

Rareș Bogdan – 13.84%

Cristian Tudor Popescu – 13.17%

Dan Andronic – 12.14%

Mihai Gâdea – 10.00%

Au mai primit voturi Victor Ciutacu, Mircea Badea, Silviu Mănăstire, Sabin Orcan, Cornel Nistorescu, Simona Ionescu şi Mirel Curea.

Ion Cristoiu

La finalul lunii noiembrie, Ion Cristoiu, fondatorul Evenimentului zilei, și Dan Andronic, actualul director al ziarului și autorul dezvăluirilor care au cutremurat sistemul politic și juridic al României, au fost prezenți la Cluj, la Gala Premiilor Media de Excelență. Dan Andronic a fost cel care, după o scurtă introducere şi vizibil emoţionat, i-a înmânat Diploma de Excelenţă lui Ion Cristoiu. „După 1990, a făurit 15 gazete. Este vorba de Ion Cristoiu, este un om care pe mine şi pe alţii ne-a format. Scrie în fiecare zi şi prin scrisul lui reușește să-i nemulțumească pe toţi”, spunea Dan Andronic la acea ocazie. Într-adevăr, o concluzie obiectivă, mai ales când te gândeşti la câteva editoriale pe care Ion Cristoiu le-a publicat în Evenimentul zilei î 2017. Amintim doar câteva mostre de charismă jurnalistică: „AUTODENUNȚ. ION CRISTOIU mărturisește că este sub INFLUENȚĂ RUSEASCĂ. Cristoiu cere URGENT INTERVENȚIA SRI!”, „Ion Cristoiu. Gândul de Breaking news! După 27 de ani, Parchetul General îmi dă dreptate. În 1989 a fost Lovitură de stat!” sau „Gândul lui Cristoiu. Legea Circulației din 1929: „În orașele cu circulație multă, trecerea drumului nu este îngăduită pieziș, ci numai de-a dreptul”.

Rareș Bogdan

Moderatorul de la Realitatea TV este probabil unul dintre cei mai buni în domeniul său. Aceasta este concluzia care reiese din sondajul EVZ. Obiectivitatea, patosul şi stilul direct de abordare a oricărui subiect, indiferent cât ar fi de delicat, au făcut din Rareş Bogdan un om de televiziune foarte apreciat de români. Nu întâmplător, acesta are spaţiu dedicat şi în paginile Evenimentului zilei, în care publică editoriale la fel de vii cum sunt şi intervenţiile sale „pe sticlă”.

Cristian Tudor Popescu

CTP, aşa cum mai este cunoscut ziaristul al cărui stil acid, abrupt şi fără menajamente este viral printre români, şi-a găsit locul în sondajul EVZ. Criticile solid argumentate la adresa puterii şi a opoziţiei deopotrivă, dar şi acel fel particular de a spune lucrurilor pe nume şi în editoriale, şi în apariţiile televizate, i-au adus locul 3 lui Cristian Tudor Popescu în clasamentul celor mai apreciaţi jurnalişti din România.

Dan Andronic

Fără îndoială, dezvăluirile din serialul „Noi suntem Statul!”, un demers jurnalistic ce şi-a câştigat nemurirea în presa românească, i-au adus jurnalistului Dan Andronic şi Evenimentului zilei un capital uriaş de imagine. În plus, dezvăluirile despre celebrele partide de tenis la care se întâlneau ofițeri din serviciile secrete, oameni din Justiție, politicieni și oameni de afaceri, au deschis în timp două mega-dosare: cel al întâlnirii de taină din casa lui Gabriel Oprea din seara alegerilor din 2009, episod investigat de Parchetul General și de o C HYPERLINK "http://evz.ro/publicare-motivare-ccr-noapte-alegeri.html"omisie parlamentară specială, și cel al Arhivei SIPA.

Mihai Gâdea

Vedeta Antenei 3, Mihai Gâdea (care ocupă şi funcţia de director general al postului), a prins un loc în Top 5 al celor mai apreciaţi jurnalişti din România. Emisiunea moderată de acesta, „Sinteza zilei”, a fost şi este urmărită cu interes de mulţi români care apreciază dezvăluirile prezentate la Antena 3 de Mihai Gâdea şi celelalte vedete ale postului.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: