În Statele Unite ale Americii, gradul ridicat de răspândire a coronavirusului a dus la implementarea unor măsuri controversate și criticate de multe voci. Chiar și la un an de la vârful pandemiei pe teritoriul Americii, când au fost raportate 800 de decese într-o singură zi, măsurile pe care guvernanții le implementează au în vedere siguranța cetățenilor.

În urma creșterii infecțiilor cu Covid-19, autoritățile din SUA au decis ca trupurile morților pe fondul coronavirusului să fie depozitate în camioane frigorifice, după ce, inițial, fuseseră ținute în parcări subterane ale unităților medicale.

Cadavrele morților se află într-o morgă cu caracter temporar, din capătul de sud al cartierului Brooklyn. Potrivit presei americane, 750 de trupuri au fost depuse în camioane frigorifice.

 

Ce se va întâmpla cu trupurile morților

Majoritatea corpurilor însă, ar putea ajunge pe Insula Hart, care, în ultimii 100 de ani, a fost folosită drept cimitir pentru persoane sărace sau neidentificate de către organele competente, după cum spune Dina Maniotis, comisarul adjunct al biroului de medicină legală.

Conform purtătorului de cuvânt al biroului medicului legist-șef din New York, Mark Desire, măsurile implementate de autoritățile americane au în vedere respectarea deciziei membrilor familiei decedatului în ceea ce privește înmormântarea persoanei trecute din viață.

„Capacități de depozitare pe termen lung au fost create în vârful pandemiei pentru a asigura că familiile își vor putea îngropa persoanele dragi după cum consideră de cuviință”, a afirmat Mark Desire, potrivit stirileprotv.ro.

„Continuăm să lucrăm cu sensibilitate și compasiune cu familiile individuale de la caz la caz în timpul perioadei lor de doliu”, a precizat acesta.