A doua zi, tânăra mămică s-a trezit, informează BBC. În luna ianuarie, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus, Marriam Ahmad, care era însărcinată în 29 de săptămâni, a fost internată în spitalul Grange din Cwmbran (Țara Galilor).

Din nefericire, starea ei de sănătate acesteia s-a agravat într-un ritm galopant. În scurt timp, Mariam, care suferă de astm, s-a trezit într-o situație „extrem de înfricoșătoare”, potrivit echipei medicale care a supravegheat-o. Din acest motiv, medicul care avea grijă de ea a luat în calcul o operație de cezariană. Inițial, el a estimat că tânăra femeie va fi conștientă pe tot parcursul intervenției. De asemenea, doctorul a avertizat că este posibil ca bebelușul să nu supraviețuiască.

Într-un final, echipa medicală a decis că Marriam trebuie pusă în comă indusă. Doctorul a ținut-o de mână și i-a spus că „s-ar putea să nu se mai trezească”. Marriam și-a chemat părinții în Swansea. Medicul l-a sunat pe soțul ei, care era acasă în Newport, împreună cu fiul lor Yusuf, de un an. „Nici nu am vorbit cu soțul sau cu fiul meu. Niciodată nu mi-am părăsit fiul, nici măcar o noapte”.

Mama a ieșit în mod inexplicabil din comă

Fetița lui Marriam a venit pe lume la data de 18 ianuarie și cântărea doar 1,17 kilograme la naștere. În mod miraculos, în ciuda avertismentului medicului, a doua zi la prânz, Marriam a ieșit din comă. „Habar n-aveam ce s-a întâmplat”, a spus tânăra.

În următoarea săptămână, femeia nu a mai putut să-și vadă copilul. Asistentele i-au făcut fotografii și videoclipuri fetiței, apoi i le-au arătat lui Marriam. Toți angajații de la spital au fost alături de tânăra mămică. „Chiar și femeia de serviciu și-a amintit de mine”, își amintește ea.

Marriam și soțul ei au decis ca micuța să poarte numele Khadija. „Încredința islamică, Khadija este o femeie foarte puternică, independentă”, a explicat Marriam. După 8 săptămâni petrecute în spital, Khadija este acum acasă. La 3 luni și jumătate, ea este fericită, sănătoasă și se hrănește bine. Acum, micuța cântărește aproape 4 kilograme.