Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că guvernanţii nu au găsit soluţii pentru vaccinarea anti-COVID a oamenilor din mediul rural şi din urbanul mic.

„Am văzut poziţia premierului Florin Cîţu care ne spunea că ne putem vaccina mai pe chill. Există, din păcate, două Românii: România despre care vorbeşte Florin Cîţu, cea a celor care o duc bine, care pot să îşi permită să meargă la drive-through şi cea a românilor care se află în mediul rural sau în urbanul mic şi pentru care actuala coaliţie de dreapta nu a găsit soluţiile pentru a reuşi să se vaccineze”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Oprea a adăugat că guvernanţii trebuie să organizeze caravane pentru vaccinare care să ajungă în mediul rural.

„Le sugerăm încă o dată să se uite în propunerile PSD şi să vadă că acolo există forme în care pot organiza caravane de vaccinare pentru un calendar precis, astfel încât să ajungă şi în mediul rural, să ajungă şi la oamenii care lucrează, care muncesc, care se trezesc dimineaţa foste devreme şi care ţin economia României în picioare, Trebuie să se gândească şi la ei atunci când organizează vaccinare. Ceea ce se întâmplă în marile oraşe este un lucru bun şi faptul că avem maraton al vaccinării şi faptul că avem posibilitatea de a ne vaccina din maşină, dar nu este suficient. Trebuie să se gândească guvernanţii şi la cei care nu au posibilităţi materiale”, a menţionat acesta.