Cei mai mulți nu știu metoda! Ce efectele miraculoase are sfecla roșie

Cei mai mulți nu știu metoda! Ce efectele miraculoase are sfecla roșie Sursa: arhivă EVZ

Sfecla roșie poate să fie folosită cu mare succes la dietele pentru slăbit. Este un aliment cu foarte multe proprietăți care ajută la fortificarea organismului.

Există un aliment care se află în top atunci când vine vorba despre beneficiile pe care le aduce organismului. Sfecla roșie are foarte multe proprietăți curative, așa că este indicat să fie consumată regulat, în timpul cât mai multor mese.

Efecte miraculoase pe care le are sfecla roșie asupra sănătății

Este considerată cel mai puternic purificator al sângelui. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății, sfecla roşie are mai puține calorii și este un element de bază în componența foarte multor diete. Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie crudă sau fiartă, fie sub formă de sucuri, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor.

Multe preparate culinare pot să capete culoare, savoare şi un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roşii. Spre deosebire de alte preparate, sfecla roșie nu-și pierde mare parte din vitaminele și microelementele pe care le conține. Cura de slăbire bazată pe consumul zilnic de sfeclă roșie durează o săptămână, timp în care puteți pierde până la 5 kg :

Iată cum arată pașii pentru o cură de slăbit eficientă

Ziua 1: sandwich cu pâine prăjită, piept de pui rece, roșii și ulei de măsline, orez fiert cu legume și salată de sfeclă roșie crudă, supă caldă de sfeclă roșie, morcovi, țelină și pătrunjel.

Ziua 2: lapte acru și porumb fiert, grătar de vită cu salată de sfeclă roșie și leurdă, supă rece de sfeclă roșie, buchețele de conopidă ȋnabuşită şi pastăi de fasole verde fierte.

Ziua 3: omletă cu ciuperci, sandwich cu pate de soia, roşii, măsline, busuioc, 100g alune de pădure neprăjite, salată de murături cu sfeclă roşie, castraveți și conopidă.

Ziua 4: orez fiert ȋn lapte dulce cu puțină miere şi un praf de scorțișoară, sote de morcovi cu mazăre, supă de legume din cartofi, țelină, sfeclă roșie și salată verde.

Ziua 5: 100 g brânză telemea, o felie de pâine prăjită cu marmeladă de căpșune, iaurt degresat, legume gratinate la cuptor (ciuperci, dovlecei, vinete) cu salată de sfeclă roșie și păstârnac, cereale cu fructe proaspete.

Ziua 6: cașcaval cu salată de sfeclă roșie și morcovi, două mere, 200 g pui pe grătar, supă de orez cu legume (ardei, roșii, sfeclă roșie, pătrunjel).

Ziua 7: sandwich din două felii de pâine integrală prăjită cu două roșii, ciuperci pe grătar și salată verde, pește marinat cu piper roșu și cimbru, salată de murături din sfeclă roșie, conopidă și castraveți.

sursa: noi.md.

 

Ne puteți urmări și pe Google News