Este vorba de doi bărbați, veri între ei, pe nume Davad Zukanovic, în vârstă de 40 de ani, şi Lil Ahmetovic, 46 de ani, care au reușit să scape din penitenciarul Rebibbia, o închisoare de la periferia Romei.

Cei doi deţinuţi romi evadaţi săptămâna trecută din Roma au lăsat un bilet în care au promis că se vor întoarce, „cât mai curând posibil”, după ce-şi cor rezolva problemele de familie, relatează marţi cotidianul La Repubblica, preluat de AFP și citat de Agerpres.


Coronavirus. Român evadat în timpul revoltelor din închisorile italiene

Coronavirus. Carantină după gratii în Rusia. Oamenii evadează

Românii care caută o viață mai bună sunt doborâți ca muștele de grăniceri. O tragedie de dimensiuni istorice


Cei doi deținuți evadați au explicat că trebuie să îşi protejeze copiii care au probleme, probabil din cauza traficului de droguri.

Ei au adăugat, în biletul lăsat în celulă, că au fost nevoiţi să evadeze din penitenciarul Rebibbia, de la periferia capitalei italiene, deoarece şi soţiile lor sunt încarcerate şi nu avea cine să le rezolve situaţia.

Davad Zukanovic și Lil Ahmetovic au tăiat cu o pilă gratiile celulei, apoi şi şi-au improvizat o funie din furtunuri de incendiu. După ce au reușit să coboare din celulă, au tăiat cu foarfeci gardul de sârmă ghimpată care încercuia penitenciarul.

Cei doi au fost condamnaţi pentru tăinuire şi fraudă, și ar fi urmat să fie eliberaţi în 2029.

Pentru evadare, pedepsele lor ar putea fi însă prelungite cu alți cinci ani. La Repubblica trage concluzia că acest risc i-ar putea determina să scrie „adio” în loc de „la revedere”.


Alertă maximă în București. Un deținut a evadat de la Penitenciarul Rahova

Evadatul Onorel a fost prins de săteni. Timp de o lună, polițiștii au „desfășurat căutări”

Alertă în România: Evadare de la Penitenciarul Ploiești! FOTO și date de identificare!