„Agenturile stăine” și „teroriști” îmbrăcați în combinezoane de culoare neagră erau cei care, după opinia dictatorului și a „Odioasei” destabilizau țara și voiau căderea regimului condus de comuniști. În 2020, scenariul se regăsește identic tot în Europa de Est.  Iar în Belarus se pare că Lukașenko l-a copiat perfect pe Nicolae Ceaușescu.

Aceleași scenarii se produc azi în Belarus, unde populația sătulă de actuala conducere care răspunde la ordinele președintelui Aleksandr Lukașenko a ieșit în stradă de câteva luni bune.

Temându-se de revolta oamenilor, oficialii din Belarus au vorbit despre folosirea armelor de foc de către forțele de ordine în timpul protestelor care au loc împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko.

Declarația cutremurătoare a ministrului de Interne

Yuri Karaev, ministrul de Interne al Belarusului a spus recent, că în cazul unor acte de sabotaj ori acțiuni teroriste care au loc în timpul protestelor, se poat folosi „armament militar”.

„Utilizarea acestora se aplică în primul rând cu scopul de a suprima acțiunile infractorilor, atunci când toate celelalte metode au fost epuizate”, a precizat oficialul din Belarus, în cadrul unui intervi.

De asemenea, ministrul din Belarus a mai spus că, de fapt, armata nu va trage în populație, ci numai în cei care vor comite „acțiuni de sabotaj ori terorism” sau „atacă un ofițer de poliție”.

„Ei trebuie opriți cu tot arsenalul disponibil: de la forța fizică la arsenalul militar”, a mai menționat ministrul de Interne de la Minsk.

La fel au afirmat și oamenii de încredere ai regimului communist din România în decembrie 1989.

Și atunci în România, dar și acum în Belarus, se folosesc aceiași termini ca de exemplu, „acțiuni de sabotaj” sau „terorism”.

În urmă cu câteva zile opoziția din Belarus a făcut un apel la grevă generală în întreaga țară pe fondul protestelor împotriva lui Lukașenko. Desigur, o astfel de acțiune, regimul condus de Lukașenko o poate califica drept sabotaj. Și atunci ce se va întâmpla?

Se va trage în populație?

„Turiști străini” invadează Belarusul

Asemenea evenimentelor din România, din urmă cu 31 de ani, și în Belarus se zvonește că „agenturile străine” au trimis mii de „turiști străini” pentru a da o lovitură de stat și a incita populația împotriva regimului.

Ministrul de Interne al regimului lui Lukașenko susține că în jur de 1.000 de persoane au încercat să pătrundă în Belarus, dar, „din fericire pentru noi și din păcate pentru ei”, autoritățile au reușit să îi împiedice.

Totodată, Aleksandr Lukașenko a acuzat de mai multe ori un complot al serviciilor de informații străine și al unor actori internaționali pentru destabilizarea Belaruslui și îndepărtarea sa de la putere.

Compania Lufthansa Technik nu uită evenimentele din România

Angajații companiei Lufthansa Technik nu au acceptat să ofere deservire tehnică avionului lui Aleksandr Lukaşenko, președintele Belarusului, amintindu-i acestuia că la fel s-a procedat și în cazul lui Nicolae Ceaușescu, fostul dictator al României.

Referitor la faptul că s-a refuzat deservirea avionului Aleksandr Lukaşenko, lucrătorii companiei Lufthansa Technik au ținut să mai precizeze într-un document că o situație asemănătoare a avut loc în urmă cu 31 de ani, când angajații au refuzat ferm să ofere deservire tehnică aeronavei lui Nicolae Ceaușescu, președintele României din momentul respective, potrivit timpul.md