Cea mai simplă rețetă de amandine. Sunt mai gustoase ca la resturant

Cea mai simplă rețetă de amandine. Sunt mai gustoase ca la resturantSursa foto: www.sweetmoments.ro

Amandinele sunt cele mai cumpărate prăjituri, dar puține gospodine știu care este cea mai simplă rețetă. Pentru acest desert aveți nevoie doar de câteva ingrediente și de răbdare.

Dacă nu vrei să cheltui mulți bani la cofetărie, poți încerca cea mai simplă și gutoasă rețetă de amandine. Această prăjitură este îndrăgită de majoritatea românilor și se prepară cu doar câteva ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

9 ouă 300 g zahăr 45 ml ulei 45 ml apă 60 g cacao 150 g făină

Ingrediente pentru sirop:

350 ml apă 150 g zahăr rom

Ingrediente pentru cremă:

600 g ciocolată cu minim 50 % cacao 600 ml smântână pentru frișcă, naturală 200 g unt (minim 80 % grăsime) 2 fiole esență de rom sau 3-4 linguri de coniac

Ingrediente pentru glazură:

200 g ciocolată 200 ml smântână pentru frișcă

Cea mai simplă rețetă de amandine

Pentru început trebuie să te axezi pe prepararea blatului. Se mixează ouăle cu zahărul foarte bine, după care se adaugă apa și uleiul. Făina se amestecă cu cacao, după care se încorporează ușor în amestecul de ouă cu zahăr.

Sursă Dreamstime

Aluatul se împarte în trei și se vor coace trei foi egale. Tava se tapetează cu hârtie de copt, se pune aluatul și se coace la 160 de grade cu ventilație, timp de 15 minute. Se procedează la fel și cu celelalte foi de blat. Nu uita de siropul de rom. Se fierb 350 ml apă cu 150 g zahăr, iar după ce compoziția se răcește se adaugă o fiolă de esență de rom.

A venit momentul să faci crema. Ciocolata ruptă se pune într-un bol. Frișca se fierbe, după care se toarnă imediat peste ciocolată. Nu se amestecă deloc timp de cinci minute. Se amestecă apoi cu un tel foarte bine, timp de cinci minute, până când crema este bine omogenizată. Se adaugă untul și esența de rom și se amestecă bine. Se opresc 300 g de cremă pentru decor. Restul se împarte în două și se montează prăjitura. Blaturile se însiropează cu siropul de rom, apoi se adaugă crema. Trebuie să lași prăjitura la frigider cel puțin 24 de ore.

Ciocolata se rupe bucăți, iar deasupra se toarnă smântâna clocotită și se lasă cinci minute. Se amestecă, iar glazura pentru prăjitură este gata. Glazura din ganache de ciocolată se toarnă pe fiecare prăjitură în parte și gata, potrivit pofta-buna.ro.