Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai sigură destinație turistică în pandemie. Nu a înregistrat niciun caz de infectare
Cea mai sigură destinație turistică în pandemie. Nu a înregistrat niciun caz de infectare

Cea mai sigură destinație turistică în pandemie. Nu a înregistrat niciun caz de infectare

S-a descoperit locația minune fără COVID-19! OMS a confirmat că o națiune micuță din sudul Oceanului Pacific are 0 cazuri de COVID-19. Peste 96% dintre localnici sunt vaccinați, iar aceasta a devenit o principală destinație turistică.

Insulele Cook nu au auzit de virusul COVID-19.Între 3 ianuarie 2020 și 2 noiembrie 2021 autoritățile au raportat constant 0 cazuri de infectare cu COVID-19.

După ce s-a constatat că în Insulele Cook nu a fost raportat niciun caz de infectare cu noul coronavirus, iar testele în masă au furnizat rezultate negative, prim-ministrul Henry Puna a declarat oficial că ţara lui este “zonă liberă de COVID-19”, potrivit unui comunicat dat publicităţii în noaptea de vineri spre sâmbătă., potrivit click.

Insula fără cazuri COVID-19

În Insulele Cook trăiesc doar 17.000 de oameni, dar 96% dintre aceștia sunt vaccinați împotriva COVID-19(recordul mondial la vaccinare anti-COVID-19 îl deține o altă națiune din Pacific, Palau, unde rata de vaccinare este de 99%).

Agențiile de turism din toată lumea au declarat că această locație este perfectă pentru odihnă și este cea mai sigură stațiune turistică în această perioadă. Vizitatorii pot face sporturi nautice și pot admira paradisul exotic. Pentru această călătorie, oamenii au nevoie de certificat verde.

Insulele Cook nu vor redeschide călătoriile către Noua Zeelandă până când călătorii cu vârsta de peste 12 ani nu vor fi complet vaccinați.

Mark Brown a transmis că , la un moment dat, toate țările vor trebui să trăiască cu Covid-19.Insulele Cook încă nu sunt pregătite să riște să se infecteze pentru că au luptat enorm să monitorizeze îndeaproape epidemia Delta și programul de vaccinare din Noua Zeelandă.

„Fiind una dintre puținele țări din lume care a reușit să țină departe Covid-19, nu vrem să facem nimic care să pună în pericol siguranța oamenilor noștri.Deși recunoaștem că la un moment dat în viitor toate țările vor trebui să învețe să trăiască cu Covid-19, acel moment nu a venit încă.Nu ne dorim o epidemie aici. Impactul asupra resurselor noastre de sănătate, precum și asupra economiei noastre ar fi devastator.” a spus Mark Brown.