Cea mai răspândită greșeală alimentară! Sigur ai făcut-o și tu. Explicația dată de specialiști te va uimi

Cea mai răspândită greșeală alimentară! Sigur ai făcut-o și tu. Explicația dată de specialiști te va uimi

Nelipsită de pe masa românului, în special în lunile de vară, salata cu roşii şi castraveţi este periculoasă pentru sănătate. Astfel, unii specialişti susţin că cele două legume nu ar trebui asociate la aceeaşi masă. Iată și câteva motive pentru ca să evitați combinaţia roşii-castraveţi.

În primul rând, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt acidifiante. În urma combinației dintre cele doua legume se formează săruri, care precipită şi care nu pot fi digerate. Apoi,castraveţii conţin ascorbinază, care este o enzima care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşa că consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi, amestecul devenind astfel, inutil.

Mai mult, castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare. Nu în ultimul rând, aceste două legume, în salată, îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

 

Ne puteți urmări și pe Google News