O echipă formată din mai mulți cercetători dela Imperial College din Londra susține că mai are foarte puțin până la perfecționarea leacului pentru Coronavirus, scrie Agerpres.

Vaccinul a fost deja testat cu succes pe şoarecii din laborator, rezultatele fiind mulțumitoare.


Vaccinul anti-Coronavirus există deja?! Informațiile care schimbă toate datele epidemiei


Echipa condusă de Robin Shattock, expert în Infecţii mucoase şi imunologie, lucrează alături de colegii săi la Paris pentru a testa vaccinul pe maimuţe, iar dacă rezultatele vor fi pozitive ar putea începe testarea pe oameni pentru a putea dezvolta vaccinul în decurs de un an.

Cercetătorul Paul McKay a declarat că rezultatele testelor din laborator sunt „foarte bune” și că în cel mult un an se dorește testarea lui pe oameni.

„Dacă primim finanţare pentru testele clinice asupra oamenilor, le vom realiza în iunie”, a spus el, precizând că ideea este ca „vaccinul să fie gata pentru a-l administra pacienţilor într-o perioadă de maximum un an”.

Laboratoarele din întreaga lume colaborează şi lucrează contracronometru pentru a dezvolta un vaccin anti-COVID-19, deşi se crede improbabil faptul de a putea fi pus la dispoziţie împotriva actualului focar şi că va fi disponibil pentru epidemii viitoare.