Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ce zice Turcescu despre cearta cu Ponta: Test de maturitate picat cu un ton de precupeață | VIDEO
Ce zice Turcescu despre cearta cu Ponta: Test de maturitate picat cu un ton de precupeață | VIDEO

Ce zice Turcescu despre cearta cu Ponta: Test de maturitate picat cu un ton de precupeață | VIDEO

Discuția despre mineriade și Piața Univeristății dintre Robert Turcescu și Victor Ponta, invitat ieri seară la emisiunea "Evenimentul zilei" de la B1TV, a degenerat în ceartă. Realizatorul s-a arătat dezamagit de reacţia liderului PSD. Potrivit jurnalistului, se aştepta la altceva decât la "tonul de precupeaţă supărată" adoptat de un politician care a luat parte la fenomenul Piaţa Universităţii. El a explicat că l-a supus pe Ponta unui test de maturitate politică pe care acesta însă nu l-a trecut

Subiectul mineriadei abordat de Robert Turcescu în emisiunea la care era invitat Victor Ponta a condus  la tensiuni între moderatorul emisiunii și președintele PSD.
"Cum stă acest om, care a fost în piaţa Universităţii, alături de Ion Iliescu?", s-a întrebat retoric Robert Turcescu referindu-se la Victor Ponta.
Preşedintele PSD a rămas cu braţele încrucişate, lăsându-l pe moderator să aştepte răspunsul său, în picioare atunci când Turcescu  i-a întins mâna sa-l felicite că a fost prezent în Piaţa Universităţi la mineriade.
"Mi se pare atât de nedrept ca pe un om care a fost în Piaţă să îl judece un jurnalist care nu a fost acolo şi care stă la masa cu Blejnar", a replicat Victor Ponta.
Ponta și "hârtia de turnesol"
"Eu cred că explicaţia este foarte simplă şi în acelaşi timp foarte tristă. A fost un test de maturitate politică, hârtia de turnesol care trebuia să dovedească că domnul Ponta este în momentul de faţă un adevărat lider politic" a declarat pentru Evz, Robert Turcescu, referindu-se la episodul punerii faţă în faţă a liderului social-democrat cu înregistrareaîn care fostul preşedinte Ion Iliescu mulţumea minerilor pentru contribuţia lor la înăbuşirea manifestaţieidin Piaţa Universităţii.

În opinia realizatorului TV, Ponta "nu putea, în măsura în care a participat la fenomenul Piaţa Universităţii şi nu doar a trecut pe acolo, nu putea să nu aibă o reacţie de apăsare văzând înregistrarea în care Ion Iliescu mulţumea minerilor. Detaşarea faţă de Ion Iliescu m-ar fi făcut să cred: iată, Victor Ponta este un adevărat lider politic. Tonul de precupeaţă supărătă pe care l-a adoptat aseară mă îndreptăţeşte să nu mai cred într-un astfel de portret" mai spune Turcescu.

Jurnalistul pune comportamentul liderului social-democrat şi pe seama obişnuinţei acestuia şi a omologului său liberal, Crin Antonescu de a merge mai mult pe la televiziuni unde “li se ridică osanale şi li se pun întrebări banale.

"Li s-a tot oferit oportunitatea de a lansa invective, şarje şi glumiţe. Au uitat cum este să şarjezi, să dai un răspuns inteligent la o astfel de provocare" mai apreciază Turcescu.

Cu toate acestea, el este dispus să-l invite oricând la propriileemisiuni pe liderul PSD.

"Deşi cu domnul Ponta mă cunosc de mulţi ani, aş putea spune că ne leagă chiar un fel de amiciţie, aseară a plecat aproape fără să salute. Eu personal îl voi invita oricând la emisiuni. Nu-mi abordez emisiunile din punct de vedere moral-afectiv, nu-mi dispreţuiesc invitaţii. Câtă vreme domnul Ponta va fi un personaj de politică românească şi nu se va încadra în registrul unui Corneliu Vadim Tudor va fi invitat oricât de multă nervozitate ar urma" dă asigurări Turcescu.

Iată cum a decurs dialogul dintre Robert Turcescu și Victor Ponta:
Robert Turcescu: Victor, de ce te-ai supărat?
Victor Ponta: Robert, este o porcărie ce faci. Şi pe vremea când erai la Realitatea, când vroiai să faci o porcărie, o făceai deştept.
Robert Turcescu: Nu amesteca lucrurile!
Victor Ponta: Asta nu e porcărie…
Robert Turcescu: Victor!
Victor Ponta: Eu, care am fost în Piaţa Universităţii, vrei să mă judeci pentru asta?
Robert Turcescu: Victor, ţi-am spus-o, eu nu te judec. Era vorba de o promisiune de a ta, făcută la un moment dat…
Victor Ponta: Şi acum, spun acelaşi lucru.
Robert Turcescu: … unor oameni din generaţia pe care o reprezinţi, în legătură cu acel moment. Nimic altceva!
Victor Ponta: Şi acum, o spun. Am fost în Piaţă, a fost cel mai rău lucru de după ’89, din punctul meu de vedere, dar, ca, în 2011, în loc să, cum să spun, ăsta e atacul tău, împotriva mea?
Robert Turcescu: Nu e un atac.
Victor Ponta: Că am fost în Piaţa Universităţii? Asta e reproşul? Numai Băsescu ar putea să-mi reproşeze chestia asta.
<object height="372" width="608" id="player_mediadirect_1307994926" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"><param value="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf" name="movie"><param value="true" name="allowfullscreen"><param value="always" name="allowscriptaccess"><param value="false" name="menu"><param value="false" name="loop"><param value="high" name="quality"><param value="#000000" name="bgcolor"><param value="noscale" name="scale"><param value="direct" name="wmode"><param value="tl" name="salign"><param value="app=FlUZRhMBChBU&amp;str=X1VVWE5UX11UUFsAFVBTEgIMABFRRjJXVFhQSVlESFJHMldVRFRdREJVPBgCEkoEEVA=&amp;startPoint=80.46&amp;endPoint=452.46&amp;data=D1Q7WA==&amp;poza=BREQGVtLRgERAgAEBlVHDAENGwQHHR8ABx1PFgZdCAYQBAQAABMBCgZKChofAAMAEhAbExcKKw9USwQEAAATSgAVHRERGwhLWEFVVE1UUV1bV0oDAgI=" name="flashVars"><embed height="372" width="608" salign="tl" flashvars="app=FlUZRhMBChBU&amp;str=X1VVWE5UX11UUFsAFVBTEgIMABFRRjJXVFhQSVlESFJHMldVRFRdREJVPBgCEkoEEVA=&amp;startPoint=80.46&amp;endPoint=452.46&amp;data=D1Q7WA==&amp;poza=BREQGVtLRgERAgAEBlVHDAENGwQHHR8ABx1PFgZdCAYQBAQAABMBCgZKChofAAMAEhAbExcKKw9USwQEAAATSgAVHRERGwhLWEFVVE1UUV1bV0oDAgI=" wmode="direct" scale="noscale" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" quality="high" loop="false" play="true" menu="false" src="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf" id="player_mediadirect_1307994926" type="application/x-shockwave-flash"></object>

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: