La un pas de libertate. Fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo va afla miercuri dacă va ieși din închisoare, el executând o parte din pedeapsa primită în luna februarie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia şi în dosarul transferurilor din fotbal, scrie Libertatea.

Hotărârea va fi luată de Tribunalul Ilfov, care se va pronunță miercuri asupra cererii de eliberare condiționată depusă de Cristi Borcea. El are de executat  7 ani și 6 luni de închisoare în cele două dosare, el stand până acum după gratii  5 ani și o lună.Dacă cererea îi va fi aprobată de către magistrați, Cristi Borcea va execută restul pedepsei în libertate, sub supravegherea unui ofițer de probațiune până la executarea integrală a pedepsei.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au decis, pe 11 septembrie, că Borcea poate fi eliberat condiționat, hotărârea fiind contestată de procurorii DNA, care au solicitat ca  Borcea  să nu fie eliberat, deoarece nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”. „Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevantă, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a  declarat procurorul  DNA în fața magistraților  care au judecat în septembrie solicitarea lui Borcea.