Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce va face USL pentru adoptarea legilor pe MCV. Antonescu: Trimitem câte voturi trebuie ca să nu facem de ruşine ţara
Ce va face USL pentru adoptarea legilor pe MCV. Antonescu: Trimitem câte voturi trebuie ca să nu facem de ruşine ţara

Ce va face USL pentru adoptarea legilor pe MCV. Antonescu: Trimitem câte voturi trebuie ca să nu facem de ruşine ţara

USL va asigura cvorumul în Parlament la legile în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a anunţat, astăzi, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

“Pentru MCV după ce demonstrăm din nou că ei nu au majoritate şi că nu sunt interesaţi şi că o fac de ruşine pe doamna Macovei în fiecare zi a vieţii lor, trimitem câte voturi trebuie ca să nu facem de ruşine toată ţara", a spus Antonescu.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a amintit că Opoziţia a mai făcut un gest politic similar şi cu ocazia votului privind ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea.

“Aşa cum am procedat şi în cazul Boldea, când am văzut că ei nu sunt în stare şi, de fapt, nu sunt majoritate şi era nevoie de un gest politic, aţi văzut că l-am făcut. Fără noi, nu erau în stare să dea avizul de arestare pentru Boldea, dar trebuie să se hotărască şi ei. Ori sunt majoritate, ori nu sunt majoritate", a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, duminică, o scrisoare preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, cerându-le să acorde o atenţie deosebită în adoptarea unor proiecte de lege de care depinde îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul raport de ţară privind progresele în domeniul Justiţiei şi combaterii corupţiei.

Proiectele de lege menţionate de şeful statului se referă la punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil, modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsă), punerea în aplicare a Codului penal şi modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: