Ce trebuie să faci pentru a nu te mai simți obosit zilnic. Trucuri pentru a fi în mare formă

Ce trebuie să faci pentru a nu te mai simți obosit zilnic. Trucuri pentru a fi în mare formă Sursă: Dreamstime.com

Multe persoane se confruntă cu oboseala, iar de cele mai multe ori medicul nu le poate spune care este afecțiunea care le provoacă această stare letargică. „Există multe afecțiuni care pot provoca oboseală, dar, de obicei, stresul este problema principală”, a spus un medic.

Glandele noastre suprarenale produc hormonul cortizol, vital pentru funcționarea organismului. Dar în momente de stres ridicat, cortizolul crește și dacă rămâne ridicat, ne poate provoca daune fizice și emoționale.

Fă-ți timp pentru tine

Dr Sara spune: „Stresul tinde să dispară, obosindu-ne încet. Din punct de vedere evolutiv, toți avem nevoie de o anumită cantitate de stres care să ne motiveze și să ne trezească în fiecare zi în căutarea unei „vieți mai bune”, dar se poate ajunge la un punct în care stresul devine dăunător.”

Este imperativ să învățăm să ne facem timp pentru noi înșine. Fără el, există puține șanse să reducem stresul zilnic care ne împotmolește. A devenit atât de ușor să-ți petreci timpul liber stând pe rețelele sociale crezând că te relaxezi, când, în realitate, acest lucru nu se întâmplă.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, încercați să reduceți activitățile de zi cu zi. Concentrați-vă pe un singur lucru la un moment dat și încercați să evitați multi-tasking-ul. Nimic nu se poate face eficient dacă jonglezi cu 10 lucruri deodată.

Somnul deficitar rămâne unul dintre cei mai mari contribuitori ai stresului. O noapte proastă vă poate provoca probleme, făcând ca totul să se simtă mai dificil. De asemenea, ai tendința de a mânca mai multe alimente dulci atunci când nu ești odihnit, ceea ce te va face doar să te simți mai rău.

Importanța exercițiilor fizice

Făcând alegeri proaste când vine vorba de mâncare și băutură, doar îți va reduce din energie. Cofeina și alimentele cu zahăr nu vor face decât să fluctueze nivelul zahărului din sânge, provocând stres și anxietate. În schimb, alegeți carbohidrați cu eliberare lentă și fructe și legume de sezon care sunt încă proaspete și pline de nutrienți, pentru a vă face să vă simțiți mai fericit și mai alert.

Când ești obosit, este foarte tentant să renunți la exercițiile fizice, dar a fi activ doar 20 de minute pe zi poate reduce oboseala, îmbunătăți vigilența și concentrarea și poate elimina stresul. Acest lucru se datorează faptului că exercițiile regulate vă ajută inima să funcționeze mai eficient, furnizând oxigen și nutrienți în întregul corp.

De asemenea, produce în creier substanțe chimice numite endorfine care îmbunătățesc capacitatea de a dormi. Data viitoare când sunteți tentat să vă întindeți pe canapea, mergeți la o plimbare rapidă sau faceți yoga pentru a stimula energia, a îmbunătăți somnul și a reduce stresul, potrivit The Sun.