Ce tip de exerciții te vor ajuta să elimini grăsimea de pe abdomen

Ce tip de exerciții te vor ajuta să elimini grăsimea de pe abdomen

Nu există niciun exercițiu specific care să se axeze doar pe mușchii stomacului. Fizioterapeutul Sammy Margo, de la Deep Heat and Deep Freeze, menționează mai multe studii care susțin acest lucru.

Care sunt exercițiile care ard grăsimea de pe abdomen? Există o mulțime de mituri despre acest subiect. Primul dintre ele: majoritatea studiilor științifice arată că nu este posibil să reduci grăsimea corporală într-o zonă vizată (cum ar fi burta) cu un singur exercițiu.

Reducerea grăsimii corporale

Cu toate acestea, puteți reduce grăsimea corporală prin creșterea nivelului de activitate și reducerea aportului caloric. Niciun exercițiu specific, nici măcar unul axat pe mușchii stomacului, nu poate fi folosit pentru a viza grăsimea abdominală. Fizioterapeutul Sammy Margo, de la Deep Heat and Deep Freeze, menționează mai multe studii care susțin acest lucru.

„Un studiu care a vizat grăsimea abdominală cu exerciții fizice timp de 6 săptămâni nu a arătat nicio diferență. Un alt studiu efectuat pe 40 de femei supraponderale și obeze a constatat că antrenamentul de rezistență abdominală timp de 12 săptămâni nu a avut niciun efect asupra pierderii grăsimii abdominale în comparație cu schimbarea dietei”, spune fizioterapeutul.

Procesul de pierdere în greutate este departe de a fi simplu, după cum explică Margo. „Grăsimea din celulele corpului este sub formă de trigliceride care sunt stocate în grăsimea corporală ce poate fi folosită pentru a furniza energie", spune ea. „Înainte de a putea fi folosite pentru energie, trigliceridele trebuie să fie descompuse în molecule mai mici - acizi grași liberi și glicerol - care intră în fluxul sanguin. Aceste molecule mai mici sunt folosite pentru a produce energie. Atunci când faceți exerciții fizice, trigliceridele pot proveni din oricare dintre celulele adipoase din organism, nu doar din zona corpului care este supusă exercițiilor fizice."

Locul în care pierdeți sau câștigați grăsime va depinde de factori contextuali, cum ar fi genele, sexul și vârsta, precum și de nivelul de stres, echilibrul hormonal, genetica și stilul de viață. De exemplu, un studiu din 2012 publicat în Biblioteca Națională de Medicină a constatat că „adipocitele gluteo-femurale la femei sunt mai mari decât la bărbați". Sau, cu alte cuvinte, s-a constatat că femeile dețin mai multă grăsime în jurul șoldurilor și coapselor decât bărbații.

Cum să scăpați de grăsime

„Femeile tind să acumuleze grăsime în șolduri și fese; bărbații obișnuiesc să acumuleze grăsime în jurul abdomenului sau al burții", spune Margo.

„Obezitatea tinde să se regăsească în familii, ceea ce sugerează că genele pot juca un rol. Genele pot influența cantitatea de grăsime corporală pe care o aveți și unde este depozitată în organism."

Ea spune, de asemenea, că vârsta joacă un rol important, deoarece „adulții mai în vârstă tind să aibă mai multă grăsime corporală". Chiar dacă folosești cele mai bune role pentru abdomen sau dacă faci exerciții fizice, studiile arată că este posibil să nu observi o reducere a grăsimii abdominale prin efectuarea de exerciții care vizează mușchii din această zonă în timpul exercițiilor fizice.

Dacă obiectivul dvs. este să scăpați de grăsimea de pe burtă, cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să diminuați procentul general de grăsime corporală.

Pentru a face acest lucru, trebuie să eliminați caloriile. „Toate exercițiile fizice contribuie la un deficit caloric", spune Margo. "Încercați antrenamentul pe intervale. intensitate ridicată, deoarece este eficient în timp. Exercițiile aerobice sau cardio ajută la reducerea grăsimii corporale."

Antrenamentul cu greutăți, deși este mai frecvent asociat cu obiectivele de hipertrofie, este o altă opțiune pentru cei care doresc să piardă în greutate. Un studiu de medicină sportivă din 2021 pe această temă a constatat că „antrenamentul de rezistență reduce procentul de grăsime corporală, grăsimea corporală masivă și grăsimea viscerală la adulții sănătoși", potrivit Live Science.

Ne puteți urmări și pe Google News