Evenimentul Zilei > Politica > Ce se va întâmpla cu pensiile speciale. Anunțul lui Ludovic Orban
Ce se va întâmpla cu pensiile speciale. Anunțul lui Ludovic Orban

Ce se va întâmpla cu pensiile speciale. Anunțul lui Ludovic Orban

În ultimii ani, s-a pus în dezbatere eliminarea pensiilor speciale. Blamate de un număr semnificativ al alegătorilor, Ludovic Orban a discutat despre acestea miercuri, în cadrul unui eveniment public. 

Întrebat ce planuri are actualul guvern cu pensiile speciale, Ludovic Orban a declarat că va analiza măsurile care se impun pentru corectarea inechităților.

„Și legat de pensiile speciale vom face o analiză extrem de serioasă a modalităților, pentru că este extrem de simplu să spui că elimini pensiile speciale. Trebuie să stabilești niște măsuri de a corecta diferitele inechități”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban și-a luat angajamentul

În ceea ce privește majorarea pensiilor Ludovic Orban a declarat că acest lucru stă în picioare.

„La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenționăm să o aplicăm. De altfel, e și puțin probabil ca în an electoral un parlament să modifice legea (…) Normal că vor crește (n.r. – pensiile cu 40%)”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a declarat că are în vedere regândirea sistemului de pensii.

„Noi avem un program de guvernare. În acel program de guvernare este foarte clar că, sigur pregătim cu o echipă mai largă de lucru care să îndrepte ce este de îndreptat în sistemul de pensii, pregătind studii de impact, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii, vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă”, a punctat liderul PNL.