Ce se întâmplă dacă mâncaţi zilnic carne şi lactate

Ce se întâmplă dacă mâncaţi zilnic carne şi lactate

Dacă faceţi acest lucrui alături de legume şi fructe, atunci grăsimile în exces se vor lipi de fibre şi vor fi eliminate.

Datorită acestui proces, în sânge nu mai ajung grăsimi în exces, deci veţi fi protejat de bolile cardiovasculare. Substanţele active din fructe, legume şi cereale vin la pachet cu antioxidanţi extrem de puternici care nu permit ca pe vasele de sânge să se depună colesterol. Prin urmare, grăsime inutilă poate fi eliminată.

Mese încărcate

Şi a treia mare nevoie a organismului uman pentru fibre priveşte protecţia colonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se ştie că alimentele digerate rămân în colon până la 20 de ore, în timp ce în stomac nu staţionează mai mult de două ore. Practic, toate substanţele chimice nocive pe care le ingeraţi odată cu alimentele vor fi în contact cu mucoasa colonului un timp lung şi astfel pot determina mutaţii cancerigene. De asemenea, dacă luaţi mese încărcate cu grăsime, va creşte producţia sucurilor biliare.

Dacă în alimentaţia dumneavoastră zilnică se regăsesc fibre, din legume, fructe şi cereale, atunci tranzitul intestinal va fi rapid, ceea ce înseamnă că toxinele nu se vor afla în contact prelungit cu mucoasa intestinului gros. În plus, fibrele elimină sărurile biliare şi nu le lasă să provoace dezastre la nivelul colonului.