Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se întâmplă cu tinerii? Un elev și-a luat un topor și l-a măcelărit pe colegul său
Ce se întâmplă cu tinerii? Un elev și-a luat un topor și l-a măcelărit pe colegul său

Ce se întâmplă cu tinerii? Un elev și-a luat un topor și l-a măcelărit pe colegul său

Un elev de 16 ani și-a ucis un coleg de școală cu un topor pe care l-a cumpărat online. Victima elevului ucigaș avea doar 13 ani.

Un elev de 16 ani din Singapore a fost acuzat că și-a ucis un coleg mai mic cu trei ani, cu un topor pe care l-a cumpărat de pe un site online. Incidentul a șocat orașul stat și a stârnit discuții legate de siguranța copiilor în școală.

Polițiștii chemați la un liceu din Singapore, unde a fost găsit cadavrul unui băiat în vârstă de 13 ani. Acesta zăcea într-o toaletă din școală, iar alături se afla un topor, cel mai probabil arma crimei, după cum au concluzionat oamenii legii, potrivit BBC.

În urma investigațiilor preliminare, polițiștii care au anchetat cazul au stabilit că cei doi, ucigașul și victim nici măcar nu se cunoșteau. Băiatul cel mare l-a ucis pe cel de 13 ani pur și simplu, fără să existe vreun motiv.

Elevii au fost ținuți în școală până la arestarea criminalului

Violența extremă în școli este rară în Singapore. De alfel statul asiatic are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalității din lume. În urma incidentului de luni, liceul River Valley, o unitate de învățământ foarte apreciată, a fost închis.

Elevii care au fost ținuți în sălile de clasă, pe perioada investigației, au trimis mesaje alarmante prietenilor și părinților lor. Unii au povestit că au văzut o persoană care ducea un topor, conform presei locale.

În cele din urmă, după ce suspectul a fost arestat, toți elevii au fost lăsați să plece acasă.

Prezentat în fața judecătorilor, elevul de 16 ani a fost acuzat de crimă, faptă care în Singapore se pedepsește cu moartea. În cazul său, dat fiind că are sub 18 ani, pedeapsa ar putea fi o condamnare pe viață.

Procurorii cer evaluare psihiatrică

Procurorii i-au cerut judecătorului ca adolescentul să fie arestat preventiv pentru evaluare psihiatrică. De altfel, ei au atras atenția că, anterior, acesta a fost pacient la o instituție de sănătate mintală. S-a întâmplat în urmă cu doi ani, în 2019, după ce a încercat să se sinucidă. Ministrul de Justiție a declarat pentru presa locală că acuzatul ar fi cumpărat toporul online.

Ministrul Educației, Chan Chun Sing, a transmis un mesaj încurajator către toți elevii, subliniind că este vorba de un caz izolat, iar elevii din Singapore sunt în siguranță.

Chiar și așa incidentul a stârnit discuții intense legate de siguranța în școlii. Mulți cetățeni se întreabă de ce elevii cu probleme psihiatrice sunt acceptați la școală și cum a fost posibil ca un copil de 16 ani să cumpere un topor, chiar și online.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: