După ce poliţistul i-a spus şoferului să se pună în mişcare, deoarece staţiona neregulamentar „pe avarii”, bărbatul nu a suportat critica și l-a lovit cu mașina pe omul legii. După o urmărire ca în filme fost blocat în trafic și a ajuns custodia poliției, însă, ulterior, a fost lăsat liber de procurori.

Sindicatul Europol are informații că acum se dorește mușamalizarea cazului, în urma intervențiilor „înalte”.

„Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituţiei nu îi pasă”, a transmis sindicatul poliţiştilor.

„Tentativă la omor!”, susține Europol

Reprezentanții  Europol susține că „individul care a dat cu autoturismul peste poliţist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului şi că au început să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist. Nu vom tolera aşa ceva! Aviz amatorilor!”.

De altfel, Europol a postat pe pagina de Facebook și momentul în care şoferul nervos îl loveşte violent pe poliţist, care l-a atenţionat să se pună în mişcare. Sindicatul încadrează fapta la “tentativă la omor”.

„Un autoturism staționat neregulamentar în zona Garii de Nord din București, pe ‘modul avarii’, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare. Șoferul nu a ‘suportat’ critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru, scrie Gândul.

Individul a fost prins la 5 străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât ‘tentativă la omor’”, anunţa sâmbătă, imediat după incident, Sindicatul Europol, pe Facebook.