Evenimentul Zilei > Social > Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Combinațiile de alimente pe care le recomandă un nutriționist
Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Combinațiile de alimente pe care le recomandă un nutriționist

Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Combinațiile de alimente pe care le recomandă un nutriționist

Un nutriționist a dezvăluit o selecție de combinații de alimente destul de bizare care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea. V-ați gândit vreodată să amestecați strugurii negri cu ceapa pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge sau să combinați merele cu verdeață pentru a vă îmbunătăți starea de spirit?

Rob Hobson, care are un mare interes pentru știința alimentației, a dezvăluit combinațiile de alimente neobișnuite care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății tale. După cum a raportat The Daily Star, el explică că strugurii negri au un conținut ridicat de catechine polifenoli antioxidante, care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului și a tulburărilor neurologice. Astfel, atunci când este combinat cu ceapă, el susține că duo-ul poate ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Câteva combinații ciudate, dar benefice

Printre celelalte potriviri unice se numără merele, care sunt bogate în flavonoide și verdețurile cu frunze, care sunt bogate în nitrați dietetici. Potrivit experților în dietă, flavonoidele și nitrații pot crește producția de protoxid de azot și, ca urmare, pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit cognitive.

Apoi mai sunt piperul negru și turmericul, care pot fi consumate împreună în diferite feluri de mâncare. Rob explică că turmericul conține un ingredient activ cunoscut sub numele de curcuma, despre care se crede că posedă proprietăți antiinflamatorii. Cu toate acestea, curcuma nu se absoarbe ușor în organism, așa că aici intervine piperul negru. Rob observă că ardeiul negru conține piperina, care ajută la mărirea absorbției și, prin urmare, atunci când sunt consumate împreună, boia de ardei și piperul negru pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

O altă masă benefică este un curry de pește, spune nutriționistul. Asta pentru că preparatul conține un duo foarte nebănuit – turmeric și pește gras – care au calități antiinflamatorii puternice. Între timp, consumul de banane și iaurt poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor și la problemele cu bacteriile intestinale, potrivit expertului în dietă.

De asemenea, Rob sugerează că usturoiul și mierea pot ajuta la infecțiile tractului respirator superior atunci când sunt consumate împreună, în timp ce migdalele și fructele de pădure pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

Importanța vitaminelor în viața noastră

Ca răspuns la un studiu efectuat pe 2.000 de adulți care a constatat că unul din cinci înțelege puțin sau deloc vitaminele și mineralele și rolul lor în organismul lor, Rob, vorbind în numele mărcii de suplimente Healthspan, a comentat: „Prosperăm cu sinergii și multe dintre ele le creăm în viața noastră fără să știm măcar că le facem. Din punct de vedere biologic, organismul are nevoie de sinergii pentru a funcționa corect”.

„Sinergia alimentară este definită prin modul în care anumite alimente și nutrienții pe care îi conțin lucrează împreună, pentru a oferi beneficii pentru sănătate mai puternice decât alimentele individuale. Așadar, uneori, simpla combinare a două elemente poate supraalimenta impactul pe care îl are asupra sănătății tale”, a declarat acesta potrivit The Sun.