Ce o mai sperie la 118 ani pe Kane Tanaka, un simbol al Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Japonia a înregistrat la 4 mai 4.187 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, iar ţara se confruntă cu un nou val pandemic, cu doar 3 luni înaintea începerii JO.

De asemenea, o nouă mutație a noului coronavirus îi îngrijorează pe cercetătorii japonezi din cauza faptului că ar fi mai rezistentă la vaccinuri. Astfel, 70% dintre pacienţii testaţi luna trecută la un spital din Tokyo au fost purtătorii noii tulpini.

Ce o mai sperie la 118 ani pe Kane Tanaka?

În ianuarie și februarie, mutația fusese descoperită la doar o treime dintre cei infectaţi. În acest context, nipona în vârstă de 118 ani a decis să nu mai facă parte din ștafeta care poartă torța olimpică.

Informaţia a fost confirmată miercuri de un reprezentant al azilului de bătrâni în care Kane Tanaka este îngrijită. Decana de vârstă a omenirii trebuia să apară cu torţa olimpică la Fukuoka, în sudul Japoniei, la 11 mai.

„Am primit un e-mail de la familia ei, care a spus că vrea să se retragă din ştafetă, deoarece ea și familia erau îngrijorați de răspândirea virusului în azil”, a transmis reprezentantul casei de bătrâni.

Ştafeta olimpică a început să poarte torţa în luna martie, dar traseele gândite iniţial au fost modificate din cauza creşterii cazurilor noi de infectare cu Covid-19. În acest sens au fost impuse restricții santare în principalele orașe, inclusiv în Tokyo și Osaka.

Kane Tanaka

Cazuri de Covid-10 în ştafeta torţei olimpice

Șase persoane care au fost implicate în ştafeta torţei olimpice au fost diagnosticate cu COVID-19, conform informaţiilor furnizate duminică de organizatorii JO Tokyo 2020. În total, 8 purtători ai torţei au fost infectaţi cu noul coronavirus chinezesc, conform aljazeera.com.

De asemenea, mai multe personalităţi din Japonia au renunţat la purtarea torţei olimpe din cauza temerilor legate de Covid-19. Guvernul Japoniei are în vedere o prelungire a stării de urgență anunțate pentru prima dată luna trecută. Jocurile Olimpice au fost deja întârziate cu un an din cauza pandemiei.

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga se va întâlni miercuri cu miniștri ai guvernului pentru a discuta despre prelungirea stării de urgenţă, dar nu a oferit informaţii despre durată.

Totuşi, guvernatorul Prefecturii Osaka a spus că poate fi necesară o prelungire de la trei săptămâni la o lună. În Tokyo și alte zone urbane, guvernul a cerut închiderea restaurantelor, a barurilor și a saloanelor de karaoke în care se consumă alcool.

Marile magazine și cinematografele au fost, de asemenea, închise, iar spectatorilor li s-a interzis să participe la evenimente sportive mari.

Kane Tanaka