Vaccinarea împotriva Covid-19. De ce este important ca tinerii să se prezinte în număr mare

Vaccinarea împotriva Covid-19. De ce este important ca tinerii să se prezinte în număr mare

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila a explicat, printre altele, ce trebuie să se întâmple pentru ca în România să se circule fără mască în aer liber.

Vaccinarea împotriva Covid-19. Alexandru Rafila are dezvăluiri noi. Tinerii, în prim-plan.

„În Statele Unite ale Americii discutăm de un procent de 50% din populaţie vaccinată până la sfârşitul lunii iunie. Noi nu avem 30% decât la Bucureşti. Este de preferat vaccinarea mai ales a persoanelor care sunt foarte active.

Vaccinarea împotriva Covid-19. Alexandru Rafila are dezvăluiri noi

Tinerii care sunt infectaţi de foarte multe ori fără să ştie au o mare mobilitate şi este foarte important ca ei să fie vaccinaţi pentru a reduce răspândirea bolii. Campania de comunicare pentru vaccinare trebuie împărţită pe categorii”, a precizat Alexandru Rafila, care este şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

„Prof. Dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004.

Alexandru Rafila.

Rafila este şi deputat PSD

Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Expertiza prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Prof. Rafila este un activ organizator şi participant la numeroase conferinţe medicale naţionale şi internaţionale şi evenimente legate de sănătatea publică şi microbiologie. Este autor de articole, manuale, capitole de carte şi ghiduri pentru practica de sănătate publică şi microbiologie. A contribuit în mod decisiv la înfiinţarea în 2016 a disciplinei de Microbiologie Medicală, în urma recomandărilor UEMS, for la care prof. Rafila reprezintă România”, se arată pe site-ul Societăţii Române de Microbiologie.