Evenimentul ZileiActualitateCe elevi revin la școală, după vacanța de Paște. Cum va afecta rata de infectare reluarea cursurilor

Ce elevi revin la școală, după vacanța de Paște. Cum va afecta rata de infectare reluarea cursurilor

Ce elevi revin la școală, după vacanța de Paște. Cum va afecta rata de infectare reluarea cursurilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, joi, despre reluarea cursurilor începând cu data de 5 mai, și a explicat ce elevi vor reveni în bănci.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre reluarea cursurilor în școli și a spus că pragul de 1 la mie ca rată de infectare delimitează scenariul verde. Cel în care toți elevii merg fizic la școală, de celălalt scenariu, în care se duc doar copiii din grădinițe, din clasele I-IV și din cea pregătitoare.

Orele se vor relua la data de 5 mai pentru majoritatea școlarilor, mai puțin pentru cei din clasele terminale, care vor reveni fizic la cursuri indiferent de scenariu, însă abia din 10 mai.

Sorin Cîmpeanu, despre modul în care vor revenii elevi la școală

„În primul rând, miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul de scenarii la două. Practic, pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde, în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță, până la învățământ primar, gimnazial și liceal, cu prezență fizică. Este vorba de un număr de 1.731 de localități în acest moment.

În scenariul 2, rată de infectare peste 1 la mie, situație în care se găsesc acum un număr de 1.450 de localități, vor veni la școală cu prezență fizică miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele I-IV, plus clasa pregătitoare”, a spus ministrul Educației la TVR 1.

„În data de 10 mai, vor reveni, indiferent de scenariu, nu există diferențiere”

„Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare peste unu la mie, doar ei rămân în online. În data de 10 mai, vor reveni, indiferent de scenariu, nu există diferențiere, toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și clasele terminale din învățământul postliceal și învățământul profesional, cu prezență fizică.

Trebuie să ne gândim că elevii de clasa a VIII-a revin pe 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci vreme de o lună, după care, pe 22 iunie, încep examenul de Evaluare Națională cu prezență fizică, Bacalaureatul urmând să înceapă pe 28 iunie.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, apreciez că a existat înțelegere în cele din urmă, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special.

Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, de stimulare polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, lucruri care nu pot fi asigurate în niciun caz în online și nici acasă. Este un element important. Aceștia vor reveni în data de 5 mai”, a mai precizat ministrul Educației.


Accesează: