Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevii din România, la mila destinului. Mari probleme în școli. Ministrul Educației trage semnalul de alarmă
Elevii din România, la mila destinului. Mari probleme în școli. Ministrul Educației trage semnalul de alarmă

Elevii din România, la mila destinului. Mari probleme în școli. Ministrul Educației trage semnalul de alarmă

Sunt mari probleme în România, din cauza deficienței logistice din unele școli. Astfel încât unii elevi nu pot să fie testați, pentru că nu există cabiente.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit, duminică seara, despre discuțiile purtate cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Subiectul a fost legat de testarea elevilor, după revenirea din vacanță. Verificarea nu se va face fără acordul părinților, iar o problemă este legată de faptul că în unele școli nu se pot face astfel de testări. Pentru că nu există o bază materială. Adică, există unități de învățământ ce nu sunt prevăzute cu cabinete medicale, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu.

De ce nu se pot face testări în unele școli. Elevii nu sunt supuși controalelor

„Nu avem capacitatea să testăm în unele școli. Trebuie să vină cineva din DSP și, până ajunge, s-a terminat programul iar acel copil va ajunge acasă și părinții vor lua decizia pe care o consideră.

Aceasta este situația, nu avem cabinete medicale în școli. Și acolo unde ai, am înțeles că nu întotdeauna personalul medical a avut dorința de a aplica acele teste”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„Nu s-a pus problema testării fără acord parental. Eu personal susțin că orice testare care este considerată relevantă, non-invazivă, se poate folosi în școli. Este un filtru. Îți dă o informație. Acea informație, am discutat și cu ministrul Sănătății și la INSP, acest test trebuie să fie confirmat ulterior cu test PCR”, a mai declarat ministrul Educației.

A fost făcută o solicitare către Ministerul Sănătății pentru testele non-invazive

Către ministerul Sănătății a fost trimisă o solicitare pentru efectuarea de teste non-invazive. Este un prim filtru care trebuie să se aplice măcar celor care prezintă simptome în timpul orelor de curs și celor care au luat la cunoștință că sunt contacti direcți ai unor cazuri deja confirmate.

Sunt nevoit să va spun că sunt unul dintre cei care nu confundă atribuțiile prim-ministrului, cu atribuțiile ministrului Sănătății sau ale unui secretar de stat. Eu fac ceea ce stă în dreptul ministrului Educației. Am trimis solicitarea de testare cu teste non-invazive ministrului Sănătății și așteptăm răspuns. Prim ministrul a declarat deja că susține această măsură.”