Evenimentul Zilei > Social > Alertă de gradul zero printre profesori! Testarea cadrelor didactice de către elevi se apropie
Alertă de gradul zero printre profesori! Testarea cadrelor didactice de către elevi se apropie

Alertă de gradul zero printre profesori! Testarea cadrelor didactice de către elevi se apropie

Evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare destul de curând. Metodologia de consultare este aproape gata, au anunțat oficialii Ministerului Educației.

Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru în așa fel încât să se colecteze feedback”, a anunțat secretarul de stat Radu Szekely,citat de edupedu.

„Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback despre profesori, iar acesta să fie folosit în evaluarea cadrelor didactice”, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației Radu Szekely. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Teach for Romania – FIERST „Scalarea bunelor practici pentru o educație incluzivă”. Ministerul colaborează în acest sens și cu elevii pentru stabilirea modului ăn care se va face evaluarea dascălilor.

Elevii vor da feedback profesorilor în toate școlile din țară

„Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța. În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat Radu Szekely.

Secretarul de stat a specificat că feedback-ul va fi „cules” prin intermediul unui chestonar, în toate școlile din România. Iar acest lucru ar trebui să se întâmple din acest an școlar, potrivit declarației lui Radu Szekely.

„Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a mai oficialul.

Sursa foto: dreamstime

Citește și Cu ce se ocupă Consiliul Național al Elevilor când nu-l vede nimeni.Gen! Câte ceva și despre stricații la cap