Evenimentul Zilei > International > Ce efecte pe termen lung au vaccinurile care folosesc tehnologia nouă ARN mesager?
Ce efecte pe termen lung au vaccinurile care folosesc tehnologia nouă ARN mesager?

Ce efecte pe termen lung au vaccinurile care folosesc tehnologia nouă ARN mesager?

Avem destule cunoştinţe despre efectele pe termen lung ale unei tehnologii noi precum ARN mesager? Colegii noştri de la "La Voix Du Nord" au pus această întrebare unei experte.

Anne Goffard, virusolog, aminteşte că această tehnologie nu e chiar aşa de nouă. „În realitate, vaccinarea cu ARN mesager este testată la oameni de la începutul anilor 2000. Este adevărat ca nu s-a testat în cadrul strategiei preventive care se referă la Covid astăzi, ci într-un alt obiectiv de vaccinare numită terapeutică. Se dorea vaccinarea persoanelor afectate de maladii precum cancerul”.

Retrospectivă asupra efectelor secundare

„Se spunea, o să-i vaccinăm, asta va stimula sistemele lor imunitare care se vor apăra contra cancerului. Doar că nu funcţiona. Totuşi s-au făcut teste in vitro, pe diferite familii de animale şi oameni cu diferite grupuri de populaţii, urmărite timp de mai mulţi ani după teste. Asta ne-a permis să vedem că nu există efecte asupra fertilităţii, nici nu duc la maladii autoimune pe termen lung, nici la cancer. Se ştia că nu există efecte secundare târzii şi grave legate de această tehnologie”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News