Într-o intervenţie la DC News, Daraban a scos în prim-plan o întrebare în jurul căruia planează un mister adânc.

„Vă pot spune un lucru care ne interesează pe noi de mulți ani. Să înțelegem, de exemplu, în ce a constat cifra de 86,28 miliarde euro importuri ale României anul trecut.

Am solicitat în nenumărate rânduri să încercăm să aflăm valoarea importului pe brand. Probabil dacă în dreptul unui brand celebru, să zicem de electrocasnice sau ceva mai vizibil pe piață…

De exemplu, dacă am vedea 3-4 miliarde euro, probabil ne-am duce la head-ofice-ul producătorului respectiv și l-am întreba ce ar dori de la viața noastră ca să ajungă să producă în România.

Pentru că, până la urmă, dezideratul nostru este să producem în România cât mai mult, indiferent de cine îl produce, de forma de capital. Și să consumăm ce se produce în România.

Din păcate, nu reușim să aflăm aceste date. Credeți-mă că am apelat la miniștri de resort, la prim-miniștri. Martori îmi sunt și domnul Ponta, și domnul Tudose.

Nici dânșii nu au reușit să obțină aceste date, deși le-au solicitat de față cu mine. Sunt martor aici”, a spus Daraban în cadrul dezbaterii online.