Raed Arafat a lămurit subiectul Ivermectină. Este bună sau nu? Sfaturile șefului DSU

Raed Arafat a lămurit subiectul Ivermectină. Este bună sau nu? Sfaturile șefului DSU

Șeful DSU, Raed Arafat, a comentat duminică seara dezbaterea despre folosirea medicamentului Ivermectină în România, ca tratament în lupta cu temuta boala infecțioasă Covid-19.

Ce crede Raed Arafat despre Ivermectină. Este bună sau nu? Sfaturile șefului DSU. În direct la Antena 3, Arafat a punctat că încă nu există suficiente informații despre Ivermectină.

În acest context, el recomandă celor care sunt tentați să ia Ivermectină pentru a combate Covid-19 să consulte un medic.

Ce crede Raed Arafat despre Ivermectină. Este bună sau nu?

„Orice medicament trebuie evaluat şi luat în serios. Sunt 20, 30 de studii (n.r. – despre Ivermectină). Trebuie să faci un studiu dublu-corp, cum spunem noi. El trebuie să includă şi placebo, să vezi cum reacţionează oamenii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un studiu de la The Lancelet, unul dintre cele mai renumite jurnale medicale în acest moment arata că studiul (n.r. – despre Ivermectină) este mic şi e nevoie de studii aprofundate.

Sunt puţine studii pentru moment. Până este autorizat oficial acest medicament, el este folosit de medici, sigur... Dar la noi în ţară, până nu îl avem introdus oficial de ANM, medicii vor fi destul de reticenţi în a-l administra.

După studii, Arafat ar fi de acord cu Ivermectina

Modul în care a fost abordată această problemă în România... Am văzut mulţi oameni mergând şi cumpărând Ivermectină de la farmaciile veterinare. Dar niciun medicament nu trebuie autoadministrat.

Mai ales că aşa a fost si cu hidroxiclorochina. Dacă-l iei acasă fără să te consulţi cu medicul, rişti să ratezi momente esenţiale în care medicul îţi putea salva viaţa.

Asta vreau să atenţionez, să nu fie autoadministrată Ivermectina. Când vom avea mai multe informaţii, când va fi aprobată de EMA şi ANM, atunci va fi administrată. Să fie administrată pe studii, nu neapărat în baza unor protocoale sau studii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Ce reprezintă The Lancelet

The Lancet este un hebdomadar medical britanic, una dintre cele mai vechi reviste de specialitate din domeniul medicinei, fondată în 1823 de chirurgul englez Thomas Wakley cu scopul de informare despre evenimentele spitalicești și prezentarea de cazuri medicale deosebite”, se arată pe wikipedia.org.

În aceeaşi emisiune, şeful DSU, a declarat că sistemul de salvare (pompieri, SMURD, medici, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali) a limitat numărul deceselor cauzate de incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Se putea întâmpla o tragedie mult mai mare dacă incendiul nu era stins într-un timp scurt.

După care vine partea medicală, organizată după proceduri folosite şi în alte ţări. Sistemul de salvare a funcţionat după incendiul de la Matei Balş. Au funcţionat şi pompierii, şi SMURD… Au venit zeci de medici de acasă fără să spună niciun cuvânt. Puţină lume ştie că SMURD a dublat numărul maşinilor de prim-ajutor în Bucureşti.

Una este intervenţia, una este partea cealaltă, despre ce a provocat incendiul. După fiecare intervenţie, oamenii ăştia se confruntă cu acuzaţii. Nu mai au nici măcar satisfacţia salvării vieţilor.

Acum ne legăm de ei, că o victimă carbonizată, din păcate, a fost găsită mai târziu. Se întâmplă şi în alte părţi. Acolo au fost saloanele care au fost afectate la maximum. Acolo nu avea cine să fie în viaţă.

Durează maximum 24 de ore până se spune că s-a intervenit bine până este întoarsă complet situaţia împotriva salvatorilor. Şi nu vorbesc despre mine aici.

Inclusiv colegi din alte structuri, Poliţia, Jandameria, Poliţia Locală… Toţi au intervenit foarte bine şi puteam pierde mult mai multe vieţi dacă nu se intervenea aşa”, a spus Arafat în emisiunea „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor.