Evenimentul Zilei > International > Ce crede lumea despre teoria conspiraţiei cu privire la Bill Gates. Rezultatele sondajului sunt incredibile
Ce crede lumea despre teoria conspiraţiei cu privire la Bill Gates. Rezultatele sondajului sunt incredibile

Ce crede lumea despre teoria conspiraţiei cu privire la Bill Gates. Rezultatele sondajului sunt incredibile

Mai mult de 25% dintre americani și 44% dintre republicani cred în teoria conspirației potrivit căreia Bill Gates intenționează să utilizeze un vaccin Covid-19 pentru implantarea microcipurilor la oameni.

Sondajul, realizat de Yahoo News și YouGov, a chestionat 1.640 de americani unde, aproximativ 28 la sută dintre adulții din SUA  au declarat că e vorba despre o teorie „slabă”, 32% dintre ei nu sunt siguri, iar 40% dintre ei cred că este falsă, iar 44% dintre oamenii care au fost identificați ca republicani au considerat că este adevărat ce se spune despre Bill Gates.

În schimb, majoritatea democraților (52%) au reușit să identifice teoria ca fiind falsă, în timp ce 29% nu erau siguri.

Teoreticienii conspirației susțin că Bill Gates folosește pandemia Covid-19 ca o modalitate de a dezvolta un vaccin care include un microcip capabil să urmărească populația lumii.

Unii teoreticieni ai conspirației ajung chiar să spună că intenționează să radă de pe faţa pământului 15% din populația lumii cu ipoteticul vaccin.

Teoria conspirației, care a avut un succes neaşteptat în mediul online, asociază acest studiu în combinație cu un alt concept numit „identitate digitală”, care ar putea implica stocarea în cloud a documentelor medicale și a datelor personale – accesibile doar cu acordul proprietarului.

O astfel de teorie a conspiraţiei ar determina cât mai mulţi oameni să refuze vaccinul

Descoperirea vaccinului Covid-19, care a ucis mai mult de 345.000 de oameni în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins, și mai mult de 100.000 de persoane doar în Statele Unite, este considerat cel mai bun și cel mai eficient mod de a pune capăt pandemiei.

Cu toate acestea, dacă oamenii sunt convinşi că nu vor să fie vaccinați datoirtă credinței lor în această teorie a conspirației, atunci nu vor fi protejați de virus. Cu cât sunt mai multe persoane neprotejate, cu atât se va răspândi și cu atât mai mulți oameni vor muri…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE