Ce conține un pachet de servicii funerare complete? (P)

Ce conține un pachet de servicii funerare complete? (P)

Ce conține un pachet de servicii funerare complete oferit de o agenție de pompe funebre profesională și cât costă?

Cu toate că moartea este unul din singurele lucruri sigure din această viață, când vizitează o cunoștință sau un prieten, ea ne ia mereu pe nepregătite, lăsând un gol imposibil de astupat în inimile noastre. Dar cu toate că psihic este o provocare pe care doar cei puternici sunt în stare s-o depășească, în ceea ce privește birocrația și pregătirile de înmormântare sau incinerare, cel puțin în țara noastră, lucrurile nu sunt foarte complicate.

Conform legislației în vigoare, rudele sau cei apropiați ai persoanelor asigurate la momentul decesului au dreptul să primească de la stat suma de 5429 lei începând cu luna ianuarie a acestui an. Ajutorul de înmormântare se acorda și în anii precedenți, dar anul acesta a atins cea mai mare valoare de până acum. Cu acești bani, familia îndurerată are mai mult decât suficient pentru a apela la o agenție de pompe funebre precum www.funerare-ieftine.ro care să-i ofere servicii funerare complete. Iată care sunt acestea:

Toate tipurile de servicii funerare de care poți beneficia din partea unei agenții de pompe funebre

  • Sicriu

Sicriele sunt incluse în costul serviciilor de înmormântare. Dar, într-unele cazuri, în care se dorește un sicriu mai special, costul total al serviciilor poate depăși suma ajutorului de înmormântare și atunci familia trebuie să plătească diferența.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Doctor pentru constatarea decesului

Oamenii mor din diverse cauze, dar acestea nu trebuie să rămână necunoscute familiei și prietenilor. Indiferent de condițiile în care a avut loc, moartea trebuie constată de o persoană calificată și competentă pentru a declara oficial un deces.

  • Eliberarea certificatului de deces

Certificatul de deces este necesar rudelor celui decedat pentru o mulțime de operațiuni financiare care pot fi efectuate la scurt timp după înmormântare.

  • Doctor pentru îmbălsămarea trupului celui decedat

Doctorul care se ocupă de îmbălsămarea trupului unei persoane decedate poate fi același sau altul cu cel care constată decesul.

  • Eliberarea certificatului de îmbălsămare

Acest document este necesar pentru depunerea trupului neînsuflețit la capelă. Conform legislației în vigoare, trupurile celor decedați nu mai pot fi ținute în interiorul apartamentelor până la data slujbei de înmormântare, ci trebuie depuse la o capelă.

  • Pregătirea decedatului pentru înmormântare

După deces și îmbălsămare, trupul celui decedat se îmbracă în hainele pregătite de familie și se pregătește de înmormântare respectându-se cerințele celor care au solicitat serviciul respectiv. De asemenea, în timpul scurs de la declararea decesului și până la coborârea în mormânt sau incinerare, legea cere depunerea decedatului la frigider pentru o durată de 12 ore. Aceasta este o etapă esențială în procesul de pregătire pentru ultimul drum și este efectuată tot de agenția de pompe funebre cu care se colaborează.

  • Așezarea trupului în sicriu

De la preluarea de acasă, pe targă, a trupului neînsuflețit în ziua decesului și până la așezarea sa în sicriu, agenția de pompe funebre se ocupă de tot ce înseamnă pregătiri. Astfel, familia celui decedat este scutită de un impact emoțional enorm deoarece niciunul din membri nu este obligat să mai intre contact cu persoana decedată până în momentul la care are loc slujba de înmormântare sau ceremonia de incinerare.

  • Transportul sicriului

Sicriele trebuie transportate de la capelă la cimitirul unde are loc înmormântarea, dar de acest lucru se ocupă tot agenția de pompe funebre care dispune de autoturisme speciale pentru desfășurarea acestei acțiuni.

  • Manipularea trupului pe tot parcursul slujbei de înmormântare

Într-un pachet de înmormântare complet este inclusă și manipularea celui decedat până în momentul în care sicriul acestuia ajunge la poarta cimitirului. La această operațiune iau parte doi manipulatori care se ocupă de întregul proces.

  • Pregătire bunuri pentru înmormântare

În tradiția ortodoxă există câteva bunuri cu o deosebită însemnătate care trebuie aduse la biserică pentru slujba de înmormântare. Din acestea fac parte un set de prosoape, batiste, pachete alimentare pentru pomană, colive, colaci, lumânări, tacâmuri și multe multe alte produse care se împart celor de față. În cazul în care se optează pentru un pachet de servicii funerare complet, toate acestea sunt cumpărate și pregătite de agenția de pompe funebre.

  • Aranjamente florale pentru sicriu

Fie că este vorba de o coroană simplă sau un aranjament modern, o agenție de pompe funebre ce oferă servicii complete se poate ocupa și de acest detaliu.