Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce companie valorează 1000 de miliarde? Caută pe Google!
Ce companie valorează 1000 de miliarde? Caută pe Google!

Ce companie valorează 1000 de miliarde? Caută pe Google!

Alphabet, firma mamă a Google, a devenit joi a patra companie americană care a atins pragul de 1000 de miliarde de dolari

Gigantul tehnologic californian a atins joi seara o capitalizare bursieră în valoare de 1000 de miliarde de dolari. Alphabet intră astfel într-un club restrâns care numără Apple, prima companie care a atins acest prag simbolic, în august 2018, Microsoft (în aprilie 2019) și Amazon (în septembrie 2018).

Următoarea companie care ar putea atinge acest prag istoric este un alt reprezentant al giganților Internetului (GAFA) : este rețeaua socială numărul unu, Facebook, a cincea companie în ceea ce privește capitalizarea bursieră din New York, cu peste 630 miliarde de dolari, scrie AFP.

Alphabet a cunoscut, anul trecut, importante schimbări la cel mai înalt nivel: la începutul lunii decembrie, inginerul de origine indiană Sundar Pichai, deja boss la Google, a fost propulsat la șefia grupului.

În noua sa funcție, Pichai va trebui să facă față presiunii crescute din partea guvernelor și a autorităților de reglementare care acuză Google de rele practici în ceea ce privesc gestionarea datelor cu caracter personal, respectarea concurenței sau schemele financiare de sustragere de la impozite.