Evenimentul Zilei > Politica > Ce acuzații i se aduc unui consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă! „Dosarul se află în lucru”
Ce acuzații i se aduc unui consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă! „Dosarul se află în lucru”

Ce acuzații i se aduc unui consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă! „Dosarul se află în lucru”

Fostul ministru al justiției Cristian Diaconescu a declarat că acțiunea deosebit de violentă a lui Gabriel Păun, cel care este consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă, se poate încadra la tentativă de omor, după ce un om a fost nenorocit pe viață.

Cristian Diaconescu, invitat fiind în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena3, a transmis că acțiunea deosebit de violentă a activistului de mediu asupra cetățeanului Bucea, peste care a trecut cu mașina, chiar pe proprietatea acestuia, se poate încadra la infracțiunea de tentativă de omor.

Tentativă de omor pentru Gabriel Păun, conform lui Diaconescu

Chestionat de prezentatorul emisiunii în legătură cu faptele săvârșite de actualul consilier onorific al premierului Ciucă, Diaconescu declară că este vorba despre „fapte deosebit de grave, dar pare chiar tentativă de omor”.

Activiștii lui Gabriel Păun au organizat un protest anul trecut, chiar pe proprietatea victimei de pe malul Râului Alb. Mihai Bocea a fost călcat de un autoturism condus de către unul dintre activiștii de mediu, care după aceea alege să lase victima să agonizeze, conform publicației știripesurse.ro.

Mihai Bocea este acum imobilizat într-un scaun cu rotile și se pare că în spatele acestei violențe exagerate ar sta dorința de a opri investițiile unei microhidrocentrale de pe Râul Alb, la care Bocea avea deja toate avizele, dar și un avans dat, în valoare de 100.000 de euro.

Gabriel Păun locuiește într-o vilă din Viena

Conform Antena3, consilierul onorific al premierului Ciucă, Gabriel Păun, are în posesie o vilă situată în Viena, estimată la aproximativ 1 milion de euro. Dat fiind faptul că nici funcția onorifică dată de Ciucă nu este remunerată, există neclarități cu privire la proveniența banilor lui Păun.

Dosarul privind acțiunea violentă petrecută pe malul Râului Alb în 24 mai 2015 nu a ajuns încă la instanța de fond, asta deoarece procurorul de caz, Mihai Eduard, de la Parchetul de pe lângă I.C.C.J. tergiversează soluționarea sa.

Astfel, Procurorul General al României transmite jurnaliștilor că „dosarul la care faceţi referire se află în lucru pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. Potrivit dispoziţiilor art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală, procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, conform cotidianul.ro.

Sebastian Burduja, un alt consilier onorific al premierului Ciucă

Deputatul PNL Sebastian Burduja a fost cooptat în echipa premierului Nicolae Ciucă, unde a primit o funcție de consilier onorific în Guvern. Numirea a venit luni, 4 martie, la scurtă vreme după discursul susținut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlament.

Anunțul a fost făcut de deputatul Sebastian Burduja. El a mulțumit premierului și a precizat că atribuțiile sale la nivelul Guvernului vizează susținerea eforturilor pentru atragerea investițiilor străine. De asemenea, o altă componentă urmărește promovarea firmelor și investițiilor românești în străinătate.

„Sunt onorat să vă anunț că astăzi am fost numit consilier onorific al Prim-Ministrului României, domnul Nicolae Ciucă. Este o provocare pe care am acceptat-o cu responsabilitate, misiunea mea principală fiind susținerea eforturilor guvernamentale de atragere a investițiilor străine strategice și de promovare a investițiilor românești în străinătate, alături de identificarea soluțiilor optime pentru provocările economice complexe cu care ne confruntăm”, a scris Sebastian Burduja pe contul său de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: